A gyógyítás mestere szerint a normális életkor 120 év

Az alábbi cikket érdemes mindenképpen végigolvasni. Nagyon érdekes és tanulságos! Fogod szeretni!

Dr. Joel D. Wallach (született: Missouri 1940. június 4-én, egy amerikai állatorvos és természetgyógyász) egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek.

Egy moszkvai előadáson szövege lett felvéve, a fordító megőrizte az előadó sajátos szóhasználatát.

„Nagy örömömre szolgál, hogy találkozhattam Önökkel. Én egy farmon nőttem fel, St. Louis nyugati részén. Az 50-es években elkezdtünk marhákat tenyészteni. Ha ismerik a marhatenyésztést, bizonyára tudják, hogy a profithoz vezető egyetlen út önállóan megtermelni a kukoricát, a szójababot és a szénát. A malomban megőrölték ezeket, és rengeteg vitamint és ásványt adtak hozzájuk, így készült a marhatáp. Hat hónap múlva a marhákat piacra lehetett vinni. Gondosan szelektáltuk őket, a legjobb egyedeket magunknak hagytuk.

Az az érdekes, hogy miután ennyire gondosan, saját kezűleg készítettük a marhatápot, képzeljék el, sosem szedtük semmilyen ásványt és vitamint. Pedig fiatalok voltunk, és legalább 100 évig akartunk élni fájdalom és betegség nélkül.

Ez nagyon izgatott engem, és egyszer megkérdeztem az apámtól: „Mondd apa, nekünk miért nem ugyanúgy csinálod az ennivalót, mint a teheneknek?” Apám nagyon bölcs gondolatot ajándékozott nekem, ő azt mondta: „Hallgass fiam, értékeld azt, hogy mindennap friss élelmiszerhez jutsz a farmról. Remélem érted.” Természetesen többet nem zaklattam őt, mert nem akartam, hogy ne kapjak ebédet vagy vacsorát. Később mezőgazdasági iskolába mentem, amelyet elvégezve tudományos fokozatot kaptam, és állattenyésztési, gabonatermesztési és földtani szakember lettem.

Ezután két évre elutaztam Afrikába. Ott teljesült a gyermekkori álmom, együtt dolgozhattam Maur Parkinsonnal. Sokan emlékeznek rá a könyvei miatt, nagy ember.

Két év múlva táviratot kaptam. A St. Louis-i állatkert állást ajánlott nekem. A Nemzeti Egészségügyi Intézet 78 millió dolláros támogatást nyújtott az állatkertnek, és szükségük volt egy állatorvosra, aki az állatkertben kimúlt állatokat boncolta volna.

Én beleegyeztem, odamentem dolgozni, de természetesen nem csak ebben az állatkertben kellett boncolnom az állatokat, hanem a Brookwalds-i, Chicagó-i, New York-i, Los Angeles-i és más állatkertekben is. A környezetszennyezésre szuperérzékeny egyedeket kellett megfigyelnem, mert a 60-as években még senki sem volt tisztában az ökológiai problémákkal és katasztrófákkal. Szóval, a halál okainak feltárásához 17500 boncolást végeztem el, és a következő eredményre jutottam: “Minden állat és ember, amely természetes halállal hal meg, a tápanyag hiánya miatt halt meg”.

A kémiai és biokémiai elemzések eredményei pontosan arra mutattak, hogy a halál a helytelen táplálkozás eredményeként következik be és ez annyira meglepett engem, hogy visszatértem a marhák táplálásához.

75 tudományos cikket írtam, 8 tankönyvet más szerzőkkel együtt és egy könyvet önállóan. Ezt a könyvet 140 dollárért vásárolták orvostanhallgatók. 1700 újságban közölték a cikkeimet, felléptem tévéműsorokban és sok egyéb helyen.

De akkor, a 60-as években aránylag kevesen voltak, akiket érdekeltek volna a munkáim a táplálkozásról. Mit tehettem? Kénytelen voltam visszaülni az iskolapadba és orvosi képzettséget szerezni, ami lehetővé tette, hogy használjam azt a tudást, amit még az állatorvosi egyetemen szereztem.

Bármilyen meglepő, de működött. 15 évig dolgoztam Arizonában, ahol közönséges orvosi praxisom volt. Ma szeretném megosztani Önökkel azokat az ismereteket és következtetéseket, amelyeket ez alatt a 10-12 év alatt gyűjtöttem. És ha csak a 10%-át jegyzik meg annak, amit itt hallani fognak, elég sok kellemetlenséget és szenvedést, meg egy csomó pénzt fognak megtakarítani és sok évvel meghosszabbítják az életüket. De ezeket az éveket nem kapják meg csak úgy, csak bizonyos erőfeszítések árán.

Most a legfontosabbat szeretném elmondani. Az ember élettartamának genetikai potenciálja 120-140 év.

Napjainkban mindössze öt olyan népcsoport van, amelyek képviselői 120-140 évig élnek. Ezek keleten, Tibetben és Nyugat-Kínában élnek. Ezek a népcsoportok szerepeltek James Hilton „Az elveszett horizont” című könyvében, amelyet még 1964-ben írt.

A könyv adatai szerint a legidősebb ember a kínai Li doktor volt, aki Tibetben született. Amikor betöltötte a 150. életévét, a császári kormánytól oklevelet kapott, amely bizonyította, hogy tényleg 150 éves, 1677-ben született. Amikor betöltötte a 200. életévét, akkor egy másik oklevelet kapott. A dokumentumok azt bizonyítják, hogy 256 éves korában halt meg. Amikor 1933-ban meghalt, írtak róla New-York Times-ban és London Times-ban, ahol elég jó dokumentumokkal alátámasztották a leírtakat. Lehet, hogy mindössze 200 éves volt, nem 256 éves…

Kelet-Pakisztánban élt egy népcsoport, akik bogazoknak nevezték magukat. Ők is híresek voltak a hosszú életükről, 120-140 évig éltek. A volt Szovjetunióban grúzok, akik szeretik savanyú tejtermékeket, 120 évig élnek. Az örmények, abháziak, azerbajdzsániak nagyon jól tartják magukat 120-140 évesen is.

1973-ban, a National Geographic januári számában külön cikk jelent meg azokról az emberekről, akik 100-nál több évet éltek. A cikk bőségesen el volt látva illusztrációkkal, amelyekről annyira híres a lap. A sok fénykép közül három nagyon megmaradt az emlékezetemben.

Az egyiken 136 éves nő volt. Fotelben ült, kubai szivart szívott és vodkát ivott, éppen valamilyen ünnepségen vett részt. Nagyon jól mulatott, nem volt ágyhoz kötve egy szociális otthonban, ahol ráadásul havonta 2000 dollárt kellene fizetnie az ellátásért. 136 évesen élvezte az életét.

A másik fényképen két házaspár volt, akik éppen a 100. és a 115. házassági évfordulójukat ünnepelték.

A harmadik fényképen egy férfi volt, aki Örményország hegyvidékein teát szüretelt, munka közben egy kis rádiót hallgatott. Az anyakönyvi bejegyzések – születési dátuma, keresztelési dátuma, gyermekei születési dátumai – szerint ő volt akkor a legöregebb ember a Földön.

A nyugati féltekén a hosszú életükről híres emberek az Andok indiánjai, akik Ecuadorban, illetve Peru dél-keleti részén élnek. A Titikaka-törzs legöregebb képviselői akár 120 évig is élnek.

Guinness Rekordok könyvében szereplő, virginiai lakos Margaret Pitch, mint a legöregebb amerikai, 115 éves korban halt meg. Egy esés következtében hunyt el. Ki találja ki, mitől halt meg? Így van, a csontritkulástól. Ez a nő kalciumhiánytól halt meg. Nála nem volt szívelégtelenség, rák vagy cukorbetegség, de három héttel az esés után meghalt, mert a szervezetében nem volt elég kalcium. Érdekes, a lánya azt közölte, hogy a halála előtt Margaret Pitch nagyon kedvelte az édességet. Ez az ismert Pikebetegség, majd beszélünk róla.

Általában, ha nagyon hódolunk csokoládénak és más édességnek, az azt jelenti, hogy a szervezetünkben króm- és vanádiumhiány van.

A nigériai Baue törzs főnöke 126 évesen halt meg. Temetésén az egyik felesége azzal dicsekedett, hogy a férjének halálakor az összes foga megvolt, ami azt jelenti, hogy a belső szervei is kellőképpen ellátták a funkcióikat.

Szíriában 1933. júliusában egy férfi 133 éves korában hunyt el. Nem azért került a Guinness Rekordok könyvébe, mert 133 évet élt, és nem azért, mert 80 éves koráig négyszer megnősült, hanem azért, mert 80 éves kora után még 9 gyermeket nemzett. Ha megszámoljuk, hogy minden gyermek 9 hónapig az anya hasában fejlődik, legalább 1 évig szopik, és még egy év van a gyermekek között, akkor kijön az, hogy ez az ember 100 éves kora után is apa lett. Ezért került bele a Rekordok könyvébe.

Úgyhogy ne búsuljanak uraim, van még remény!

Most pedig következzék egy kis tudomány: Arizonában 1993. novemberében érdekes kísérletet végeztek. Három fiatal pár három évig teljes elszigeteltségbe vonult. Egészséges táplálékon éltek, amelyet saját maguknak megtermesztették, tiszta levegőt szívtak, és tisztított vizet ittak.

Három év múltán a Kaliforniai egyetem gerontológusai megvizsgálták őket. Minden adat, mint a vérvizsgálat eredménye és egyéb élettanilag fontos mutatók, belekerültek számítógépbe, amely a következő prognózist számította ki: ha tovább is így élnek, akkor 165 évig élhetnek. Ez ismét bizonyítja, hogy 120-140 éves életkor teljesen reális.

Napjainkban az amerikaiak átlagéletkora 75,5 év, az orvosoké pedig 58 év. Ha igényt tartanak a statisztikai 20 évre, ne menjenek orvosnak.

Van két alapvető dolog, amihez ragaszkodnunk kell, ha hosszú életűek közé akarunk sorolni magunkat. Ha 120-140 évig akarnak élni, akkor:

Először is, kerüljék a veszélyeket, például, ne lépjenek taposó aknára. Kerülni kell tehát az értelmetlen és szükségtelen veszélyeket. Ha orosz rulettet játszunk, dohányzunk, iszunk, csúcsforgalomban rohangálunk az út közepén, akkor nem hiszem, hogy megéljük a 120. életévünket. Ez humorosan hangzik, de képzeljék el, hogy évente emberek ezrei halnak meg, mert hasonló hülyeségeket művelnek. Én azt szeretném, hogy lehetőség szerint védjék meg magukat. Ha van lehetőségük megelőzni valamilyen betegséget, különösen gyógyíthatatlan betegséget, akkor ezt a lehetőséget meg kell ragadni.

Másodszor, csak azt kell tenni, ami hasznos. Szükségünk van 90 táplálék-kiegészítőre, ebből 60 ásvány, 16 vitamin, 12 alapvető aminosav és 3 alapvető zsírsav. Összesen 90 kiegészítő a mindennapi étrendünkhöz, amelyek hiánya különböző betegségeket okozhat. Erről mostanában újságok cikkeznek, a rádióban, a tévében beszélnek róla. Mindenki tud erről, mert az embereket érdekli az egészség, a hosszú életkor, a táplálék kiegészítők, és az orvosok is állandóan erről beszélnek nekünk. De nem azért, mert ezt követeli meg tőlük az orvosi munkájuk. Azt ne gondolják, hogy az orvosok kérik az újságírókat, hogy erről cikkezzenek! Nem, ez azért van, mert az ilyenfajta információ növeli az újság eladhatóságát.

A kedvenc cikkem a Time-ban jelent meg 1992. április 6-án. Ha nem olvasták, nagyon ajánlom megszerezni valamelyik könyvtárban, készíteni róla néhány másolatot, és kiragasztani a fürdőszobaajtóra, a hűtő ajtajára. Ez egy átfogó cikk, amelyben az áll, hogy a vitaminok képesek leküzdeni a rákot, a szív- és érbetegségeket, az öregedés pusztító hatását. A cikk összesen hat oldalán csak egy negatív gondolat szerepel, ez egy orvos gondolata, akinek a cikk szerzője tette fel a kérdést: „Mit gondol a vitaminokról és ásványokról, mint az étrendünk kiegészítőiről?” Mit válaszolt az orvos? „A vitaminok szedése nem hoz hasznot” – véli Viktor Hubbin, egy New York-i orvosi egyetem professzora. „Minden vitamin, mint táplálék kiegészítő, a vizeletünket teszi drágábbá”.

Ha megpróbáljuk emberi nyelvre lefordítani ezt a kijelentést, az jön ki, hogy dollárokat pisilünk, ha vitaminokat és ásványokat szedünk, vagyis hiába költjük a pénzünket vitaminokra és ásványokra. Ezt akarta mondani.

Ha ez nyomtatásba került, akkor biztos van benne valami. De kötelességem elmondani Önöknek, miután 14500 állati és 3000 emberi boncolást végeztem a világ különböző pontjain és mindig egészséges akartam lenni, egészséges gyermekeket, unokákat és dédunokákat akarok, az én véleményem az, hogy ha nem fektetünk be magunknak vitaminokba és ásványokba, akkor az orvosok jólétébe fektetünk be. Szilárdan hiszem, hogy pont mi segítjük elő az orvosok jólétét.

Az 1776. és a második világháború közötti időszakban az amerikai kormány kb. 8,5 millió dollárt költött az egészségügyre és orvosi kutatásokra. Most erre 1,2 milliárd dollárt költenek évente, és ez nem is elég, mert mindenki ingyenes orvosi ellátást akar.

Én azt mondom, hogy ha a mezőgazdaságban bevezetnénk az emberi típusú orvosi rendszert, akkor fél kiló hús 275 dollárba kerülne. De ha a mezőgazdasági rendszert alkalmazzuk az emberek egészségügyi ellátására, akkor egy öttagú család egészségbiztosítása 10 dollár lesz havonta. Lehet választani.

Az a szilárd meggyőződésem, hogyha gazdaggá tesszük az orvosokat a biztosítás és az állami támogatások formájában, akkor ők is tartoznak nekünk valamivel. Kötelesek legalább megküldeni nekünk az információt a legújabb orvosi kutatások eredményeiről.

Valaki az itt lévők közül kapott valaha is ilyen információt az orvosától? Nem. Érdekes, nem? De nekem nagy mennyiségű információ van a tarsolyomban. Szeretném megosztani ezt Önökkel.

Első a gyomorfekély. Bizonyára hallották már, hogy a gyomorfekélyt a stressz váltja ki. Az állatorvosok már 50 éve tudják, hogy a sertéseknél a gyomorfekélyt egy baktérium okozza. Mi nem engedhetjük meg magunknak a drága műtétet a sertés gyomrán, de ha megengedhetnénk, akkor a flekkenünk 275 dollárba kerülne.

Létezik egy bizmar nevű ásványi anyag, amelynek a segítségével a gyomorfekély a sertéseknél műtét nélkül is gyógyítható. Ezt meg is tettük a bizmar, egyéb ásványok és tetraciklin segítségével.

Az egészségügyi intézetek csak 1994. februárjában közölték, hogy a gyomorfekély nem a stressz következménye, hanem baktérium okozza és gyógyítható. Pedig a kutatók általában így nyilatkoznak: „…reménykeltő eredményeket mutat, amelyek jótékony hatással lehetnek…” Itt pedig kertelés nélkül nyilatkoznak, hogy a gyomorfekély „gyógyítható”. Azt írják: „a gyomorfekély a bizmart és a tetraciklint kombináló új módszer segítségével gyógyítható”. Aki nem tudja, mi a bizmar, menjen el egy gyógyszertárba és 2 dollárért vegyen meg egy üveg rózsaszínű folyadékot. Az a neve, hogy peptobizmar. Naponta egy teáskanállal a gyomorfekély gyógyítható. Lehet 5 dollárért meggyógyulni, vagy műtőbe vonulni. Választhatnak.

Rák

Nos, melyik a második leggyakoribb halálos betegség az amerikaiak között? Így van, egy szörnyű betegség, rák a neve.

1993. szeptemberében a Bostoni onkológiai intézetben kijelentették, hogy egy rákellenes diétát dolgoztak ki. A kutatások Kínában folytak, annál az egyszerű oknál fogva, hogy a kínai Hinaj tartományban regisztrálták a legmagasabb megbetegedési szintet.

Öt éven át 29000 embert vizsgáltak. A betegek kétszer akkora adag vitamint és ásványi anyagot kaptak, mint amennyit az amerikaiak esetében javasoltak. Vagyis ha a javasolt napi C-vitamin mennyiség 60 mg, akkor a betegek 120 mg-ot kaptak.

Alan Paul, egy ismert amerikai orvos, azt mondta, hogy ha el akarjuk kerülni a rákos megbetegedéseket, akkor naponta 10000 mg C-vitamint kell szednünk.

Az lett az eredmény, hogy azok az orvosok, akik hevesen vitatkoztak Alan Paullal, már itt hagyták ezt az árnyékvilágot (nyugodjanak békében), ő pedig él és virul. Alan Paul most 94 éves, naponta 14 órát dolgozik, hetente 7 napot, egy farmon él Kaliforniában, San Francisco-i egyetemen tanít.

Csak rajtunk múlik, hogy a rég elhunyt orvosok tanácsait fogadjuk meg, vagy dr. Paul véleményét támogatjuk. Szóval, teljesen normális dolog, ha dupla adag C-vitamint és A-vitamint szedünk, semmi baj nem lesz belőle. Ezenkívül szükség van még cink, riboflavin, molibdén, stb. bevitelére is.

Van még egy különösen hasznos anyagcsoport: az E-vitamin, a béta-karotin és a szelén. Abban a betegcsoportban, ahol a betegek 5 éven keresztül E-vitamint, béta-karotint és szelént kaptak, a halálozás 9%-kal csökkent, vagyis minden 100 halálra ítélt betegből 9 ember túlélte. A Hinaj tartományban leggyakoribb betegségek, a gyomor és a nyelőcsőrák esetében 21%-uk élte túl. Ebben az esetben az orvosnak kellene átadnia ezt az információt. Ha már nem akart felelősséget vállalni, legalább lehetővé tehette volna a választást.

Ezek miatt én egyszerűen nevetségesnek tartom a páciensekhez való hozzáállásukat. Másfelől, ez is egy újabb bizonyítéka az orvosok közönyének.

Megyünk tovább

Ízületgyulladás

1993. szeptemberétől a Harvard és Bostoni Egyetem egészségügyi kutatóintézeteinek kórházaiban csirkeproteinnel kezelték azokat a betegeket, akiknek ízületgyulladás következtében meg voltak dagadva az ízületeik. Olyan betegeket választottak ki, akiknek az állapotát gyógyszeres kezeléssel nem sikerült javítani. Ők aszpirin-, mezotrixid-, prednizolon-, kortizon-injekciókat, és különböző fizikoterápiás kezeléseket kaptak. Egyetlen lehetőségük maradt, a műtéti ízületcsere.

Ekkor azt mondtam: „Figyeljetek, ezek az emberek már annyit szenvedtek, hogy esetleg hajlandóak lennének még 90 napig szenvedni, én meg egy kísérletet elvégeznék.” A kísérletre 29 beteg volt hajlandó. Ezek az emberek, akiken az orvosok már semmilyen egyéb módon nem tudtak segíteni, a következő kezelést kapták: minden reggel egy púpos kanál aprított csirkeporc, narancslében elkeverve. 10 nap után minden fájdalom és gyulladás elmúlt, 30 nap múlva a betegek már megengedhették maguknak az ízületeik óvatos használatát, három hónap elteltével teljesen helyreálltak az ízületek funkciói.

Most pedig megnevettetem Önöket

A nevetséges momentum az, hogy a Harvard kórházában kísérletet végző orvos kijelentette, hogy a csirkeporc gyógyszer. Ha képes meggyógyítani a betegséget, akkor gyógyszernek minősül, amit receptre kell felírni. Rögtön láttuk, ahogy pörög és számol az agya: „… 300 dollár egy kapszula, összesen 25 beteg…”.

De ha nem akarunk ezzel vesződni, elég bemenni a gyógyszertárba és megvenni egy noxigelon nevű szert. A nők nagyon jól ismerik ezt, a haj és a köröm erősítésére használják. A fő összetevője a marhaporc, amely jól fogja majd erősíteni az Önök porcait és csontjait. Ha naponta bevesznek fél teáskanállal, narancslében keverve, ráadásul kolloidásványokat is szednek, minden 100 fontra 1 unciát számolva, akkor ha a következő alkalommal idejövök, majd felszaladnak a színpadra, és össze-vissza csókolgatnak és ölelgetnek, ha egyáltalán eszükbe jut még az ízületgyulladás.

Alzheimer-kór

Most mindenki tud róla, pedig amikor én kisfiú voltam, ez a betegség egyszerűen nem létezett. Most viszont az egyik legelterjedtebb betegség, amely minden második, 70 év fölötti embert megtámad. Ijesztő adat. Hogy lehet megállapítani ezt a betegséget korai stádiumában az állatoknál, és hogy lehet meggyógyítani? El tudják képzelni, mekkora veszteség érne egy farmert, ha az anyakoca elfelejtené, miért is ment oda az etetőhöz?

Emiatt az állatorvosok már 50 évvel ezelőtt elkezdték vizsgálni a betegséget és igyekeztek meggyógyítani azt. Megpróbáltunk nagy adag E-vitaminnal eredményt elérni. A háziorvosuknak illett volna küldeni egy levelet 1992. júliusában, amikor a Kaliforniai Egyetem San Diegói orvosi tanszéke közzé tette, hogy az E-vitamin lassítja a memóriavesztést Alzheimer-kór esetében. És csak 50 évvel maradtak le az állatorvosokkal szemben.

Vesekő

Éppen ezért talán biztonságosabb lenne állatorvoshoz fordulni. Aztán mondják, kinek volt már szerencséje a vesekőhöz? Igen, látok néhány kezet.

Az orvos mitől tiltotta el legelőször az étrendben? Kalciumtól. Semmi tejtermék, semmi leves, semmi étel, amiben kalcium van. Szentül hittek abban, hogy a vesekő az ételben található kalciumból képződik.

Valójában a vesekő a saját csontjainkból képződik. Amikor kalciumhiány van, akkor jelennek meg a vesekövek. Már ezer éve tudják az emberek, hogy a háziállatoknál a vesekő megelőzéséhez több kalciumot, magnéziumot és bórt kell adni nekik. De a marhák, birkák és kecskék anatómiája olyan, hogy ha megjelennek náluk a vesekövek, akkor egyszerűen kimúlnak. Ha az emberben jelenik meg a vesekő, akkor csak sajnálja, hogy nem tud meghalni, akkora fájdalmat érez.

Mi tudjuk, hogy kell megelőzni ezt a betegséget. Még 1993-ban kellett volna levelet kapniuk a háziorvostól, amelyben az áll, hogy a kalcium csökkenti a vesekő megjelenésének kockázatát. Több mint 40000 pácienst vizsgáltak, akiket öt kategóriába soroltak. Abban a csoportban, ahol a legnagyobb volt a kalciumadag, senkinek sem volt veseköve.

Emlékeznek, mondtam Önöknek, hogy az orvosok 58 évet élnek, mi pedig 75-öt? Nos, egy csoport profi, akik megmondják nekünk, hogy kell élni, bizonygatják nekünk, hogy tilos a só, a koffein, a vaj, inkább a margarint kell ennünk, és nem csinálni semmiféle hülyeséget, 58 évesen meghalnak; eközben azok, akik 120-140 évig élnek, egy csésze teába beletesznek egy darabka sót is. Márpedig ők naponta 40 csészével is megisznak, vajjal főznek és 120 évig élnek.

Akkor most kinek higgyünk? Azoknak, akik 120 évet élnek, vagy akik 58-at? Önökön áll a döntés. Bár vannak orvosok, akiket én nagyon is tisztelek. Köztük van a Stuart Cartred doktor, 38 éves háziorvos.

Az aneurizma

Ez egy olyan betegség, amikor a szövet rugalmasságának elvesztése következtében gyenge artéria kitágul.

1957-ben megtudtuk, hogy az aneurizma oka a szervezet rézhiánya. Akkor egy olyan projekten dolgoztunk, amelynek során 200 ezer pulykát figyeltünk. Különleges tápot kaptak, amibe 90 különböző tápanyagot adagoltak. Az első 13 hétben az állománynak a fele elpusztult. Boncoláskor kiderült, hogy mindnek aneurizma volt a haláloka. Miután a farmerek megduplázták a réz mennyiségét, 500 ezer pulykát felneveltek úgy, hogy egy sem pusztult el aneurizma miatt.

Ezt a kísérletet elvégeztük egerekkel, macskákkal, kutyákkal, marhákkal, sertésekkel, stb., és arra a következtetésre jutottunk, hogy ezt a betegséget a rézhiány okozza.

A korai őszülés az első tünete annak, hogy rézhiány van kialakulóban. Ráadásul a bőr összeráncosodik, mert a szövetek rugalmassága csökken, karikás lesz a szemkörnyék, barázdált lesz az arc, olyan lesz az ember, mint egy aszalt szilva.

Aztán, van olyan probléma is, mint a visszér. Ennek az oka az, hogy csökken a szövetek rugalmassága, az egész test petyhüdt lesz, lóg a has, az arc, a mell, rohanunk a plasztikai sebészhez. Pedig olcsóbb, praktikusabb és biztonságosabb kolloid-ásványokat szedni. Most pedig egy másik orvost mutatok be Önöknek: Martin Cartert. 57 éves korában meghalt. A Harvardon szerezte meg az orvosi diplomát, a Yale-en pedig doktori címet kapott. Boncoláskor aorta-aneurizmát állapítottak meg nála. Az orvos rézhiánytól halt meg. Neki is olcsó volt a vizelete.

Egy másik példa. Egy elég híres jogász Detroitból, Helen Joyce Walter 44 évesen halt meg. Az egyik legdivatosabb sportklubot látogatta, tudják, mostanában a nők acélkemény csontokat akarnak kicsi ráfordítással. Ő is aneurizmában halt meg. Boncolásakor a tünetek egyfajta bénulásra, vagy bevérzésre emlékeztettek. Ennek is a rézhiány volt az oka. Neki sem volt drága a vizelete.

Szelénhiány

Hallott már valaki Stuart Burkerről? Ő öt nagy visszhangot kiváltó könyvnek a szerzője. A könyvek egészségről, diétáról, táplálkozásról szólnak. Az orvosi diplomát az egyik legjobb bostoni egyetemen szerezte meg. A könyvekben a fogyás diétájáról van szó. Húszéveseknek írta a könyveit, ő pedig 40 évesen meghalt.

Szeretnék a példáját és a diétáját követni? Negyvenévesen halt meg, kardioamepátiában, amelynek oka a szelénhiány. A farmerek egyszerűen bemennek a tápszerboltba és megveszik a szelént injekcióban vagy tablettában az állataiknak, hogy megelőzzék ezt a betegséget.

Dr. Stuart Burker, aki öt könyvet írt a táplálkozásról, 40 évesen halt meg szelénhiányban. Neki sem volt túl drága a vizelete. Higgyék el, a kardioamepátiát meg lehet előzni pusztán napi 10 centért, és ha ezt nem teszik meg, akkor tiszta bolondok. Másképp nem is tudom kifejezni magam, ha nem hajlandóak napi 10 centet szelénre költeni, hogy megmentsék a tulajdon életüket.

Gale Clark 47 évesen főkardiológus volt Saint Louisban. Találják ki, miben halt meg? Kardiomiopatikus rohamban. Biztosan látták már, ahogy a tehenek, akik sok kalciumot veszítenek a tejjel, kavicsokat, csontokat, mindenféle idegen anyagot rágcsálnak. Jó farmer ilyenkor gondoskodik arról, hogy a táp több ásványt tartalmazzon, mert különben megeszik az istállót is.

Embereknél is gyakran látni az ilyesmit. Mint tudjuk, a kismamák állandóan valamit kívánnak, folyton bökdösik a férjüket: „Hé! Kelj fel, hozz nekem fagylaltot savanyú uborkával!” Ez azért van, mert a fejlődő magzat elveszi a szervezetéből a szükséges ásványokat. Egy kis tanács: Vizsgálják meg a kezüket és az arcukat. Ha rózsaszínű foltokat látnak, akkor ez a szelénhiány korai tünete. Ha találtak ilyet, akkor 6 hónapig szedjenek kolloid formájú szelént. Mind el fog tűnni. Fél év alatt ezt a folyamatot meg lehet fordítani. Ha ugyanis a foltok kívülről eltűnnek, eltűnnek belül is, a belső szervekről, az agyról, a szívről, a májról, a veséről.

Vércukorszint

Kinek van alacsony vércukorszintje? Jó, kb. a 10%- nak. Biztosan láttak már hiperaktív gyerekeket, akik rávetik magukat a cukorra. A króm és a vanádium hiánya alacsony vércukorszinthez vezet. És ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, akkor fejlődik ki a mindenki által ismert betegség, a cukorbetegség.

Kopaszság, süketség

Ami az ónhiányt illeti, az olyan elterjedt tünetben mutatkozik, mint a kopaszság a férfiaknál. Amint látom, a jelenlévők közül sokaknak szemmel látható ónhiánya van. És ha nem szüntetjük meg ezt a hiányt minél hamarabb, süketség is fejlődhet ki.

Bórhiány

A nőknek a bórt ismerniük és tisztelniük kell. Segíti a kalcium megtartását a csontokban, véd a csontritkulástól. Elősegíti az ösztrogén, férfiaknál a tesztoszteron termelését. Ha nem veszünk magunkhoz elegendő mennyiségű bórt, akkor drága hölgyeim, nagyon meg fogják szenvedni a változó kort. A férfiaknál még rosszabb. Korai impotencia fenyegeti őket.

Cinkhiány

Első tünete, amikor elveszítjük a szaglásunkat és ízlelő képességünket. Amikor nem ízlik az ebéd, amit a felesége főzött, és panaszkodik, hogy semmi ízt nem érez. „Én egész nap a konyhában toporogtam, hogy finom ebédet főzzek neked, te pedig meg sem dicséred!” „Érdekes, én bementem a konyhába, de semmi illatot nem éreztem”. Ez a cinkhiány. Az állatkísérletek bebizonyították, hogy van kb. 7 ásvány, amely kétszeresére hosszabbítja meg az életüket. Emlékeznek, hogy mondtam, hogy az embernek 90 tápanyagra van szüksége: 60 ásványra, 16 vitaminra, 12 aminosavra és 3 zsírsavra.

Nagyon szerencsések vagyunk, mert a növények képesek megtermelni nekünk a szükséges aminosavat, vitamint és zsírsavat. Nekünk csak az kell, hogy naponta 15-20 növényi összetevőt iktassuk be az étrendünkbe helyes kombinációban, és megkapjunk minden szükséges tápanyagot. Elvileg ez lehetséges, de az amerikaiak többsége mégsem teszi ezt. Az átlagos amerikai úgy véli, hogy ha egy kis chips formájú krumplit evett, akkor teljesítette a napi zöldségadagot. Attól függetlenül, hogy elvileg lehetséges lenne megkapnunk a szükséges mennyiségű vitamint, aminosavat és zsírsavat a szükséges arányban, a napi diétánkban gyakorlatilag kevesen teszik ezt. Ezért, ha Önöknek is drága az életük, mint nekem a sajátom, az unokáim és dédunokáim élete, akkor Önök is maguk gondoskodjanak arról, hogy biztosítsák a szükséges mennyiségű tápanyagot, mert garantálom, ha nem teszik ezt meg, akkor nem fognak 120 évig élni.

Egy másik történet, az ásványok. Ez egy tragikus történet, mert a növények már nem tartalmaznak ásványokat semmilyen formában. Ezek már hiányoznak a talajból, így nincsenek meg a növényekben sem.

Készítettem egy másolatot az Egyesült Államok Szenátusi üléséről. 74. kongresszus, második ülés, 2.64. dokumentum. Az áll benne, hogy az ásványtartalom a farmjaink talajában teljesen lecsökkent, ezért a learatott termés, akár gabona, akár zöldség, akár gyümölcs, nem tartalmaz ásványokat. Az emberek, akik ezekkel az élelmiszerekkel táplálkoznak, megbetegszenek az ásványok hiánya miatt. Az egyetlen módszer ennek a megelőzésére és gyógyítására a táplálék-kiegészítők alkalmazása. Ez áll a dokumentumban, amelyet 1936-ban írták alá a Kongresszusban.

Azóta jobbra fordult a dolog? Nem, nem lett jobb. Sajnos, még rosszabb is lett a helyzet. Ennek az az oka, hogy a farmerek nátriummal, foszforral és káliummal javítják a talajt. Három komponenssel különböző kombinációban, és senki sem kényszerítheti rá a farmert, hogy még 60 elemet adagoljon a földbe, mert attól nem függ a termés mennyisége. Ezért minden egyes termés kivonja a földből az összes lehetséges ásványt. És ha a 60 helyett csak 3 ásványt pótolunk vissza, akkor a dolog úgy néz ki, mint amikor havonta 3 dollárt teszünk a számlánkra, de 60-at veszünk ki. El tudják képzelni, mi lesz a számlánkkal. Megszűnik.

Elmondom Önöknek, hogy az egészségünk is a katasztrófa szélén van, mert a talajban már nincsenek ásványok, és emiatt mi együtt és külön-külön teljes felelősséget viselünk az egészségünkért, a tudatos kiegészítő ásványpótlásért.

Gyakran megkérdeznek: „És 1000 évvel ezelőtt mit csináltak az emberek, amikor nem is voltak műtrágyák, pedig sokan éltek hosszú életet. Mit gondolsz az egyiptomiakról, indiaiakról, kínaiakról?”

Ők hatalmas folyók mentén éltek: Nílus, Gangesz, Sárga folyó, amelyek évente megáradtak, és mindent elárasztottak. Találják ki, mi történt ilyenkor? A víz iszapot és hegyi homokot hozott ezer mérföldnyi távolságra. És az emberek imádkoztak minden istenhez, és köszönték az áradást. Mi azért imádkozunk, hogy ne legyen áradás. Pedig az áradás gazdagítja a talajt termékeny iszappal és ásványokkal, ezzel gazdagítja a learatott termést is.

Filipposz király, Nagy Sándor apja feleségül vett egy 12 éves lányt, Kleopátrát, Egyiptom hercegnőjét. A lány egyáltalán nem hasonlított a méregdrága ruhában és sminkben járó Elizabeth Taylorra. Lapos mellű, soványka teremtés volt. Miért vette mégis feleségül a király? Azért, mert Egyiptomban volt a legjobb a gabona. Mindenki tudta ezt, márpedig a makedón hadsereg éppen az egész világot készült meghódítani. Szükség volt a legjobb minőségű élelmiszerre a katonáknak, hogy 20 órás menet után tudjanak 6 órát küzdeni és győzni. Ha kimerült talajon termesztett gabonával táplálkoztak volna, akkor 20 perc után már azt kiabálták volna: „Édesanyám, vigyél haza”. Filipposz tudta, hogy Egyiptom az a hely, ahonnan a legjobb gabonát lehet szerezni. Az áradások ellátták a talajt kitűnő ásványokkal. Minden, művészetekben és technológiákban fejlett kultúra ilyen helyről származik. Az ilyen helyen élő emberek a legjobb szellemi potenciállal rendelkeztek, mert az étrendjük ásványokban gazdag volt.

Ásványi anyagok

Most pedig a következőt teszem.

Példának veszek néhány ásványt, hogy elképzelésük legyen, miért annyira fontosak. Csak egy párat említek meg, de az összes ásványra igaz ez. Legelőször tekintsük a legelterjedtebb ásványt, a kalciumot. Mindenki ismeri.

A kalciumhiány az oka megközelítőleg 147 különböző betegségnek.

Néha a betegségnek emberi neve van. Ilyen például a Bell’s Palsy, amikor az arc egyik fele eltorzul. Ez még nem bénulás, csak az arcideg parézise. A kalcium hiánya okozza.

Csontritkulás: ez a betegség a 10. helyet foglalja el a felnőtt lakosság elhalálozási okainak körében. Ez egy nagyon költséges betegség. A csípőprotézis műtétje 35000 dollárba kerül, de ha ne adj Isten, két protézisre van szükség, akkor 70000 dollárba. Ha biztosításunk van, akkor szerencsések vagyunk, mert akkor ingyen megcsinálják.

A virginiai Mrs. Pitch, aki 115 éves korban halt meg, ha emlékeznek, az esés utáni következményekbe halt bele. Amennyire én tudom, az állatoknál nincs csontritkulás. Például, van egy 100 tehénből álló csordája, és idén nem született borjú, amelynek az eladásából fedezni lehetne költségeket. Pedig ki kell fizetni a takarmányt, az állatorvost, karban kell tartani a farmot és a legelőt, javítani a kerítést, stb. Felhívja az állatorvost: „Mi történt? Nem kellene túladni ezeken a teheneken?” Az állatorvos eljön, megvizsgálja a teheneket, és azt mondja, hogy a tehenekkel nincs semmi baj. Majd megvizsgálja a bikát és kijelenti: „Itt a probléma, bikának csontritkulása van, és ilyen csípőízületekkel nehéz a dolga a tehenekkel”. Ahhoz, hogy megelőzzük ezt a betegséget, a borjúnak mindössze napi 10 cent értékű kalciumot kell adni, és sosem lesz csontritkulása.

A fogágy- és ínygyulladás megelőzése érdekében a fogorvosok szerint javasolt minden étkezés után fogat mosni és fogselymet használni. Állatorvosként állatok százezreivel találkoztam, egerekkel, patkányokkal, nyulakkal, kutyákkal, birkákkal, disznókkal, lovakkal, oroszlánokkal, tigrisekkel és medvékkel. Ők nem szenvednek ínybetegségekben, de nem használtak fogselymet sem. Igaz, a leheletük nem éppen virágillatú, de az ínyeik egészségesek. Annak az oka, hogy az állatoknál nincs fogínysorvadás, ugyanaz: nincs kalciumhiányuk.

Menjünk tovább, vegyük az ízületgyulladás problémáját. Emlékeznek, már szóba került a csirkeporc és a zselatin. Az ízületgyulladást 85%-ban az ízület csontvégeinek ritkulása okozza. Létezik közönséges ízületgyulladás (artritisz), oszteoartritisz, lumbágó, reuma, és mind a csontritkulás következménye.

Magas vérnyomás

Az első, amit javasol az orvos: csökkenteni a sót az étrendünkben. Ezt mindenki tudja, mert nagyon régóta ezt sulykolják belénk. De jussanak eszünkbe a tehenek. Az első, amit a farmer a takarmányba tesz: egy darab só.

Egyetlen farmer sem lesz versenyképes, ha nem ad sót a jószágának. Egyszerűen belehal az állatorvos számláinak látványába, meg fog őrülni. Nekünk pedig azt javasolják, hogy a só nem szükséges, sőt ártalmas, hogy elég az a sómennyiség, ami benne van a kenyérben, a salátában.

Ne higgyék el. Képzeljék el, hogy egy orvos, aki 58 évet él, azt mondja: „Ne egyenek sót, ne egyenek vajat”, azok pedig, akik 120 évet élnek a sót is, a vajat is fogyasztottak.

Próbáljanak választani!

Kialakítottam egy 5000 fős kísérleti csoportot, akik magas vérnyomásban szenvedtek, és naponta dupla adag kalciumot adtam nekik. Néhány hét múlva abbahagytam a kísérletet, mert az alanyok 65%-ánál rendbejött a vérnyomás, csak a megduplázott kalciumadagtól. Amikor ezek a páciensek megjelentek a kezelőorvosuknál, az orvos felkiáltott: „Ó! Milyen jó a vérnyomása, mit szedett?” Kísérleten vettem részt, dupla adag kalciumot kaptam” – válaszolta a páciens.

A következő probléma az izomgörcs; Éjszaka felébred, és nem tudja megmozdítani a lábát. Mindannyian tapasztaltuk ezt. Ez általában a kalciumhiány jele.

Következik a posztmenstruációs szindróma; lelki-fizikai állapot, amelyet hisztérikoektómiának szoktunk nevezni. A San Diego-i Kaliforniai Egyetemen a napi kalciumadag megduplázását javasolták és a lelki és fizikai tünetek 85%-a megszűnt.

Az utolsó probléma, a derékfájás. Az amerikaiak 85%-a szenved derékfájásban, attól függetlenül, hogy számítógép előtt ülnek, teherautókat rakodnak, vagy buszt vezetnek. Ez egy nagy amerikai tragédia. Valójában a derékfájás a csigolya csontritkulása, függetlenül attól, hogy van probléma a porckoronggal, vagy nincs. Ha a porckorongnak nincs mibe kapaszkodnia, a csigolya elvékonyodik, elpusztul, különösen, ha még rézhiány is jelen van.

Beszéljük még a cukorbetegségről. Ezt a problémát mindenki ismeri, az Egyesült Államokban ez a harmadik leghalálosabb betegség. Olyan szövődményekkel, mellékhatásokkal jár együtt, mint a vakság, veseelégtelenség, különböző fokú szív- és érproblémák. Ha cukorbetegsége van, akkor átlagosan kevesebbet fog élni, mint az, akinek nincs.

1957-ben az állatorvosok megtudták, hogy a cukorbetegség megelőzhető és gyógyítható ásványok segítségével. Ez hivatalosan megjelent abban a szaklapban, amely a nemzeti orvostudományi intézményeket képviselte:„a cukorbetegség megelőzhető és gyógyítható króm és vanádium segítségével”.

Csak a vanádium már magában is képes helyettesíteni az inzulint a felnőtt cukorbetegeknél, jelentette ki a Vancouveri Orvosi Egyetem és British Columbia-i Egyetem Orvostudományi Intézete. Természetesen nem tudják az inzulin adagolását azonnal megszüntetni. Sokuknak ehhez 4-6 hónapra van szükségük, vagyis ez egy fokozatos folyamat, mialatt állandóan megfelelő mennyiségű krómot és vanádiumot kell szedni. Saját szememmel láttam, milyen jól működik ez páciensek százainál.

Nagyon jó lenne, ha sikerülne nekem meggyőzni Önöket, hogy az ásványokat külön szedni kell, nem érdemes várni, hogy azok élelmiszerrel bejutnak a szervezetünkbe. Különösen nem kell függeni attól, ami be van csomagolva dobozokba, zacskókba, üvegekbe.

Hatékonyság, felszívódás

Háromféle ásványi anyag van, amelyekre külön figyelmet kell fordítanunk.

1. típus: laktát-forma

Fém formájú ásványok. Ezeket általában kövekből nyerik ki. Felszívódásuk 8-12%. Ha elérjük a 25- 40 éves kort, a felszívódásuk 3-5%-ra csökken.

Kérdezem: „Pontosan milyen kalciumkészítményt szedett?” Válasz: „Kalcium-laktátot”. Hát itt van a hiba, mert ebből a mennyiségből csak 250 mg a fém-kalcium, a maradék 750 mg pedig laktóz és tejcukor. Ha figyelembe vesszük, hogy ebből csak 10%-ot tudunk hasznosítani, a 250 mg-nak a 10%-a 25 mg. Vagyis ha két tablettát szedünk belőle, akkor az nem 2000 mg kalcium, hanem csak 50 mg. Úgy néz ki, hogy a szükséges kalcium-mennyiség beviteléhez az ilyen tablettából naponta 90-et kell bevennünk, minden evéskor 30-at. És ne felejtsük a maradék 59 ásványt. Nagyon rossz, ha olyasmit szedünk, mint a kalciumlaktát, ami közönséges fém-ásvány. Tegyük fel, hogy 1000 mg-os tablettákban van. Akik naponta 2 tablettát szednek, sokan mondták: „Doktor úr, én nagyon sok kalciumot szedek. A rádióban hallottam egy adást az ízületgyulladásról, és naponta 2000 mg kalciumot szedtem, de az nem volt jó hatással az ízületgyulladásomra, sőt, rosszabbul lettem”.

2. “…-aded”, azaz hozzáadásával

A 60-as években a mezőgazdaságban elkezdték alkalmazni „Cal added” (kalcium hozzáadásával készült) ásványokat. Ezek olyan fém-ásványok, amelyekben a fématom be van burkolva aminosavakkal, proteinekkel és enzimekkel. Ez a forma 40%-ig növeli a felszívódást. Éppen ezért vetette rá magát az ötletre az élelmiszeripar.

3. kolloidok

A harmadik csoport a kolloid-ásványok. Ezek rendelkeznek a legnagyobb abszorpciós képességgel, TEHÁT EZ A LEGJOBB, márpedig az abszorpció, a felszívódás érdekel minket elsősorban.

A kolloid-ásványok 98%-ig felszívódnak, ami 2,5-szer több, mint a „Cal added” ásványok, és tízszer több, mint a fém-ásványok felszívódása. A kolloid-ásványok csak folyadék formában léteznek, és csak nagyon apró részecskékben, 7000-szer kisebbek a vörösvérsejtnél. Minden részecske negatív töltést hordoz, a vékonybél fala pedig pozitívat, elektromágneses mező keletkezik, amely a bélfal felé koncentrálja a fémrészecskéket. Mindez együttvéve 98%-os felszívódást eredményez.

A növények nagyon érdekes szerepet játszanak a kolloid-ásványok keletkezésében. A szöveteikben átalakítják a fém-ásványokat kolloid-ásványokká. Amikor elfogyasztjuk a növényeket, az ásványok felgyülemlenek a szervezetünkben, és hasznosítani tudjuk őket.

De mivel a talajunkban nincsenek fém-ásványok, a termés sem tartalmaz elegendő mennyiségű ásványt. Minden hosszú életű ember, aki 120-140 évet élt, sok közös vonással rendelkezik. Mindegyik magashegyi falvakban élt, 2500-4000m magasan a tengerszint fölött. Lakóhelyükön évente kevesebb, mint 5 cm csapadék esik, vagy egyáltalán nem esik. Ezek nagyon száraz régiók. Mit gondolnak, hogy nyerik az ivóvizüket? Hóolvadásból. A víz, amely az örök hó alól folyik, nem annyira tiszta és átlátszó, ha pohárba töltjük, akkor sárgás-fehér vagy kékes-fehér színű. 60-72 ásványt tartalmaz.

BOLIVIÁBAN, a Titikaka-tónál vagy Tibetben az ilyen vizet jégtejnek nevezik, és nem csak isszák, de ami sokkal fontosabb, öntözik a földjeiket is évről évre, nemzedékről nemzedékre már 2,5-5 ezer éve. És náluk nincs cukorbetegség, szívelégtelenség, magas vérnyomás, ízületgyulladás, csontritkulás, rák, szürke hályog, születési rendellenesség, börtön, kábítószer, adók, orvosok, és 120-140 évig is élnek betegségek nélkül. Mit gondolnak, fontosak a kolloid-ásványok?

És minden olyan nap, amikor nem vették be az ásványokat, lerövidítették az életüket néhány órával, vagy akár nappal.

Gondolkozzanak ezen és legyenek egészségesek!”

Share Button
Kategória: Alternatív gyógyászat | Címke: | Hozzászólás most!

Elhallgatott, életmentő adatok – folyamatosan gazdagodó gyógyszergyártók…

Minek kell történnie ahhoz, hogy végre az emberiség érdekeit nézzük a hatalmas profit helyett?

Néhány éve tizennégy magyarországi orvosi szakmai társaság összeült azzal a szándékkal, hogy összegezzék azokat az ismereteket, amelyeket az orvostudomány eszközeivel kétségbevonhatatlanul bizonyítottaknak tekinthetünk.

(A konferencián részt vett többek között az Onkológiai Társaság, a Kardiológusok Társasága, a Haematológusok, az Allergológusok és Klinikai Immunológusok Társasága és a Primer Prevenciós Orvosi Egyesület is.)

A magyar tudóstársaságok első lépésként a D-vitamin hatásait vizsgálták az ember egészségének megóvása, visszaszerzése tükrében.

Vizsgálataik eredménye Magyarországon sem lett „nagydobra verve”, mindössze egy orvosi tudományos folyóiratban tették közzé 2012-ben.

• Megállapították, hogy minden egyes ember – függetlenül attól, hogy bolygónk mely pontján él – súlyosan D-vitamin-hiányos állapotban tengeti életét.

• Azt is megállapították, hogy ha az emberek elegendő mennyiségű D-vitaminhoz jutnának, akkor a következő eredmények jönnének létre:

  •  35%-kal kevesebb lenne a daganatos megbetegedés.
  •  78%-kal csökkenne az inzulinnal kezelendő cukorbetegségben szenvedők száma.
  •  90%-kal kevesebb influenzás megbetegedéssel számolhatnánk.
  •  Összességében 7-10%-kal kevesebb megbetegedés fordulna elő.
  •  Az átlagos élettartam 2-3 évvel hosszabb lenne.

Az orvostudósok számításai szerint egy 10 millió fős lakosság teljes ellátása megfelelő mennyiségű D-vitaminnal hozzávetőleg 50 millió euró költséget jelentene egy év alatt.

A megfelelő mennyiségű D-vitamin elfogyasztásának eredményeként azonban az egészségügyi kiadások egyetlen év alatt több mint 830 millió euróval csökkennének.

10 millió fős lakossággal számolva.

Ha ezeket a számokat a nagyjából 500 millió lakost számláló Európai Unióra vetítjük, akkor a megbetegedések elmaradása miatt el nem költött pénz hozzávetőleg 41,5 milliárd eurós összeget tenne ki.

Ennek a hiányzó összegnek a túlnyomó része a gyógyszeripar pénztárcáját tenné sokkal laposabbá.

Ennél sokkal kevesebbért is indítottak már öldöklő háborút.

Nem hiszem, hogy a számok ismeretében lenne még olyan ember, aki ne értené, hogy miért vív elkeseredett harcot a gyógyszeripar a vitaminok valódi értékeinek ismertté válásával szemben.

Mindazonáltal én nagyon bizakodva nézek a jövőbe.

Meggyőződésem, hogy hamarosan lesz hasonló konferencia valahol a világon az A-, az E-, a C-vitamin vagy bármely más életfontosságú vitamin témájában.

Akár meg is jósolhatom, hogy a D-vitaminnal kapcsolatos megállapításokhoz kísértetiesen hasonló következtetésekre fognak jutni a többi vitamin esetében is.

Csak idő kérdése, hogy valamelyik tudományos orvosi társaság megfogalmazza azt, amit én már 13 éve tanítok.

A lehető legjobb eredményt akkor tudjuk elérni, ha együttesen adjuk az embereknek – megfelelő mennyiségben és megfelelő arányban – mind a 15-féle létfontosságú vitaminféleséget.

A kocka már el van vetve. A szellem már kiszabadult a palackból. Már nem lehet visszagyömöszölni.

Tudom, hogy csak idő kérdése, mikorra alakul ki az a magasabb rendű egészségkultúra, amelyben sokkal kevesebb lesz a betegség, és amelyben az emberek sokkal egészségesebb, örömökben sokkal gazdagabb életet élhetnek majd.

Én arra tettem fel az életem, hogy minél rövidebb idő alatt elérjük ezt.

Igen! Ma még nagy erőkkel harcolnak a vitaminok ellen. Meg tudom érteni, hogy miért teszik ezt. Ön is érti, hiszen látta a számokat.

Tény, hogy a vitaminok megfelelő alkalmazása életveszélyes fenyegetést jelent a betegségek fennmaradásából élő és gazdagodó érdekek számára.

De tény az is, hogy az igazságnak csak ideig-óráig lehet útját állni.

Dr. Lenkei Gábor.

forrás: netextra

Share Button
Kategória: Alternatív gyógyászat | Címke: | Hozzászólás most!

Kíváncsi vagy, mit művel a testeddel napi 2 pohár diétás kóla?

light-colaSokan azt hiszik, hogy kisebb az esélye annak, hogy cukorbetegek lesznek, ha diétás kólát vagy cukormentes üdítőket isznak. A legújabb kutatások azonban cáfolják ezt, ráadásul már napi két pohár diétás kóla is elég, hogy rontsunk a helyzeten. Mutatjuk a meglepő eredményeket.

A nem fertőző, krónikus betegségek, mint a cukorbetegség vagy a daganatos betegségek gyakorisága rohamosan növekszik hazánkban. Ezeknek kialakulása pedig döntően a nem megfelelő életmódra vezethető vissza.

A szakemberek szerint, ha szeretnénk elkerülni ezeket a betegségeket, akkor jobban kellene figyelnünk a só, cukor és zsírok bevitelének mennyiségére, de az adagok mérete is nagyon fontos, a színes, változatos és kiegyensúlyozott étrend mellett.

Mi bajunk lehet, ha cukormentes kólát iszunk?

Többek között a fent leírt okok miatt választják sokan a kólának a cukormentes változatát. Hiszen azt gondolhatnánk, ha csökkentjük a bevitt cukor mennyiségét, akkor máris tettünk egy lépést, hogy megelőzzük az elhízást, ami a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához vezethet.

Szinte minden 11. ember érintett

A cukorbetegség a nyolcadik leggyakoribb halálok a világon, évente 1,5 millió emberrel végez. További 2,2 millió haláleset pedig a magas vércukorszinttel van összefüggésben. Egyes becslések szerint a magyar népesség közel 5-10 százaléka lehet cukorbeteg, de sokan vannak olyanok is, akiknél még nem ismerték fel a betegséget. A WHO adatai szerint a világon majdnem minden 11. embert érinti ez a betegség.

Egy friss tanulmányból azonban most az derült ki, hogy a diétás italok nincsenek ránk jó hatással. A tudósok megállapították, hogy elég csupán napi két pohár cukormentes üdítőt innunk, ahhoz, hogy duplájára növeljük a cukorbetegség kialakulásának kockázatát- írja a Daily Mail.

A kalóriamentes italok ugyanis még éhesebbé tesznek minket, emiatt sokkal jobban kívánjuk a cukortartalmú nasikat, amitől könnyen meghízhatunk.

Mindezek mellett azt is feltételezik, hogy a mesterséges édesítőszerek nincsenek jó hatással a bélben lévő baktériumokra, ami szintén kiváltó oka lehet a cukorbetegségének.

A mesterséges édesítőszerek negatívan befolyásolják a bélben lévő jó és rossz baktériumok egyensúlyát, ami akár glükóz intoleranciához is vezethet

– mondta el a lapnak Josefin Löfvenborg, a kutatás vezetője.

Hogyan készült a tanulmány?

  • A svédországi Karolinska Intézet 2874 felnőttet vizsgált meg, akik egy éven keresztül egy naplóban vezetették, hogy milyen italokat fogyasztottak.
  • Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik naponta két vagy több pohár édesítőszerrel ízesített italt ittak (például diétás kólát, vagy cukormentes üdítőt), azoknál 2,4-szer nagyobb valószínűséggel alakul ki a 2-es típusú cukorbetegség.
  • Azok, akik naponta 5 vagy annál is több édesítőszeres italt ittak, azoknál ez a szám már 4,5-re emelkedett.

forrás: pénzcentrum.hu

Share Button
Kategória: Alternatív gyógyászat | Címke: , , | Hozzászólás most!

Diólevél legyen a barátod!

A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról.

Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa. Az árnyas terebélyes növényről kevesen tudják, bár termését sokan kedvelik, hogy mennyi gyógyhatást köszönhetünk e növénynek.

 dió

A dióról nem lehet lelkesedés nélkül írni, hisz tavasztól őszig a legtöbb élmény, beszélgetés, eszegetés a diófa hűs árnyékában történik. A régiek nem véletlen tisztelték, hiszen nem csak termése, hanem levele is igazi elixírnek számított. Az a sok-sok módszer, amit most átnyújtunk, sok nemzettől származó, vidéki tapasztalati megfigyeléseken alapul, de ma már tudományos alapja is van.

Igaz az ismert mondás, hogy a diófa az ember legnagyobb barátja. Ha elfogadod a diófát barátodnak, gondozod, kártevőit pusztítod, akkor segítségedet ugyanolyan módon hálálja meg, rengeteg gomba, rovar, féreg, baktérium fertőzésétől tud megszabadítani. Mintegy szimbiózis alakult ki a diófa és az ember között.

A diófa mely részei gyógyhatásúak?

A dióbél, a dióolaj is. Továbbá a diólevél, a dióvirág, beleértve a barkavirágzatot is. A zöld dió, a rügy, a hajtás zöld héja és a diókopáncs, vagyis a dió levélen kívüli, többi zöld részei is. És a megfásodott részek, a diófa kérge, a dióhéj, valamint a dióbél belső, vékony fásodott válaszfala. Végül ide sorolhatjuk a dióbél hártyáját is. Vagyis, a gyökér kivételével az egész növény gyógynövény.

Maria Treben, a méltán híres gyógynövény-javasasszony szerint (az Egészség Isten patikájából című művét ajánljuk) a Szentiván előtti, körülbelül június közepén szedett zöld dióból kitűnő dióesszencia készíthető, amely tisztítja a májat, a gyomrot és a vért.

Az általa ajánlott dióesszencia recept:

Körülbelül 20 darab, négyfelé vágott zöld dióval megtöltünk egy széles szájú üveget. Leöntjük 1 liter gabonapálinkával (valószínűleg egyéb pálinkák is alkalmasak) úgy, hogy 2-3 ujjnyira ellepje a diót. Az üveget jól lezárva 2-4 hétig a napon vagy más meleg helyen tartjuk. Utána leszűrjük és palackokba töltjük. Szükség szerint egy-egy tele kávéskanállal fogyasztunk belőle.

Ízletes diólikőrhöz jutunk, ha a zöld diót 2-3 szegfűszeggel, 1 fahéjjal, egy kis darab vaníliával és egy fél narancs héjával (bár ezt a mai viaszos, vegyszerezett héjjal nem biztos, hogy javasolnám) ízesítjük. Majd ¼ liter vízben megfőzünk 500 gramm cukrot és ezt lehűtve hozzáöntjük a leszűrt dióesszenciához.

Több helyen lehet olvasni, hogy a diólevélnek hámosító hatása van. Lehetővé teszi a bőrnek, a hámszöveteknek, hogy egészségesen regenerálódjanak, és a szervezet gyorsan él is az alkalommal.

Gyógyászati célból úgy a levelét, mint a dió kopácsát (burkát) érdemes használni, kellő ismeret mellett igen hatásos a belőlük készített teafőzet. A dió levelének egészségmegőrző tényét szintén az ősidők óta ismeri a lakosság. Vélhetően ez a növény is Perzsia – India irányából került hozzánk, s nemesítették az évszázadok során a legkedvezőbb adottságúvá.

Összehúzza a nyálkahártyát, megszünteti a szivárgó vérzéseket. Tehát a fertőzött, károsodott – külső vagy belső – hámszövetek újrafertőződését az összehúzó hatás gátolja meg. És ezután az emberi szervezet természetes gyógyulási, regenerálódási képessége fejezi be a gyógyítást.

Természetesen, a diólevél nem csodaszer. Az a tény, hogy sikerrel alkalmazható a legkülönbözőbb bőrproblémák esetén is, a szájüreg, a torok, a garat és az egész emésztőrendszer igen sok problémája esetén is, mind ugyanarra a hatásmechanizmusra vezethető vissza. A diólevél hatóanyagai az élőlények egész sorára mérgező, élettevékenységet gátló hatással vannak. Nemcsak a diófa alatt növő gyomnövények túlnyomó részére, hanem rovarokra, férgekre, gombákra, még baktériumokra is. De az emberre nem.

Bio ötlet hangyák ellen

Ha a hangyák útjába diólevelet teszünk, akkor rövid időn belül eltűnnek onnan. “Megzavarodnak” tőle, és kóvályogva elhagyják a területet.

A júniusban begyűjtött, már kifejlett egészséges levél, vagy a diószüretkor szeptemberben begyűjtött kopács megszárítva és feldarabolva alkalmas forró vízzel tea készítésre. Egyes leírások már június végétől szedetnék a leveleket, hiszen abban az időben tartalmazza a legtöbb hatóanyagot.

Hogy mi mindenre jó a diólevél?

Egy francia leírás szerint íme egy lista:

– érzéstelenítésre,

– hámszövet összehúzására,

– tuberkulózis ellen,

– vércukorszint csökkentésére,

– fertőtlenítésre, baktériumölésre,

– gombaölésre,

– tonizálásra,

– sebek gyógyulásának meggyorsítására,

– szájfekély ellen,

– torokgyulladásra,

– kötőhártya-gyulladásra,

– többféle bőrbetegségre,

– fagyásra,

– hüvely bántalmakra.

Gyógyító receptek

Fürdésre: Általános hatású a fürdővízbe öntött teaeszencia használata, idegnyugtató, stimuláló és bőrfertőtlenítő, s aki szereti, a dióolaj illata kellemessé varázsolja testét. Azért túlságosan sokáig nem kell használni, a növény juglon vagy juglans tartalma miatt. A borogatások, teák használatakor pedig feltétlen győződjünk meg arról, hogy keletkezik e allergiás tünet, mert az arra érzékenyeknek ezt el kell kerülniük. Mindemellett alkalmazzuk bátran, mert olcsó és jó hatású szer a diólevél.

Fürdőhöz 100-200 g apróra vágott diólevelet áztatunk 0,25 l forró vízbe, és leszűrés után a fürdővízhez öntjük. Hatékonyan frissít, méregtelenít, erősít, akárcsak egy gyógynövényes fürdőzés.

Erős lábizzadás esetén egy kg szárított diólevelet félóráig főzzünk 1 l vízben, majd szűrjük le. Ha fürdőként használjuk, az egész főzetet öntsük a fürdővízbe, ha csak lábáztatásra, akkor pedig 3 dl-t.

A levél főzetét a törökök ülőfürdős kúra során is használták, húgyúti gyulladások esetén, de köhögős gyereket is fürdetik benne, abból a tapasztalatból kiindulva, hogy a diólevél-fürdő erősíti a szervezetet.

Borogatás: Külsőleg borogatásként a diólevél-főzetet, hasonlóan a hagymához, ekcéma, fagyás, égés, napégés, zúzódások, ínszalag megnyúlás, kötőszöveti gyengeség kezelésére, ízületi fájdalmak enyhítésére, ütésből eredő véraláfutások eloszlatására, pattanásokra, kelésekre, továbbá korpás fejbőrre használják. Segít a kiütések, az élelmiszerallergiából eredő bőrkiütések, csalánkiütés megszüntetésében, a fizikailag fáradt lábra is kiváló.

Bőrgombásodás (piros, váladékos, viszkető bőr) esetén egy liter forró vízhez 70 g szárított, tört diólevelet adjunk, majd lehűlés után szűrjük le. A gombás bőrt áztassuk ebbe a főzetbe. A kezelést rendszeresen ismételjük, amíg a tünetek el nem múlnak. Pikkelysömörre, sömörre is bátran használhatjuk ezt az oldatot.

Ha külsőleg használjuk, angol gyógynövény-szakértők a következő főzetet ajánlják: fél liter forró vízben mintegy hat órán át áztassunk 30 g száraz levelet, utána szűrjük le.

Másik, hazai recept szerint lemosáshoz elég egy teáskanálnyi diólevélből főzetet készíteni, teljes fürdőhöz pedig 100 g száraz levelet használjunk. Makacs fekélyekre úgy használjuk a főzetet, hogy erősebbre főzzük, és cukrot is teszünk bele. Úgy is növelhetjük hatását, hogy a főzet minden 5 literéhez 2 kg tengeri sót adunk. Vigyázzunk viszont, hogy a főzet ne kerüljön nyílt sebbe! Nem segít, ha a fájdalom idegi eredetű. Ha allergiás tünet jelentkezne, a kezelést hagyjuk abba!

Hogyan készítheted el a teát?

– 3 g (egy púpozott kanál) diólevelet forrázz le 2dl vízzel, hagyd állni 10 percet, leszűrés után használhatod az adott panasz szerint. Diólevelet beszerezhetsz megbízható bioboltokban, vagy gyógyszertárban, de Te is gyűjthetsz tiszta helyekről. Diólevelet csak június közepétől július közepéig szedhetsz. Mosd át egyesével a leveket, terítsd szét egy ruhára, árnyékos, de szellős helyen. Ha kiszárad elteheted egy szép üvegbe, s így egész télen kéznél lehet.

Öntheted a fürdővizedbe is, idegnyugtató hatása miatt segít az estére felhalmozott stresszt lecsendesíteni, fertőtleníti a bőröd, és serkenti az anyagcseréd. Idősebbeknek ajánlott a csontritkulás megállítása és karbantartása miatt. Pattanások, viszkető bőrpanaszok, tejkiütések esetén is bátran használd, kitűnő fertőtlenítő és nyugtató hatása miatt. Még rüh, és fejtetű ellen is eredményesen harcba száll.

Erősen vértisztító, ezért a cukorbetegek jótevője, valamint székrekedésben, étvágytalanságban és anyagcserezavarokban is legyen a barátod. Gyomor és bélpanaszaidat is enyhítheted vele

A különböző receptekben általában a száraz diólevél súly szerinti mennyiségét adják meg. Ha friss, zöld levelet használunk, nyugodtan vegyük a négyszeresét. Bár a diólevél-főzet alkalmazásának módja sokféle lehet, – tea, főzet, oldat, fürdő, borogatás, szájvíz, gargalizálószer, beöntő vagy hüvelyöblítő, kenőcs, stb. – mindnek az alapja a diólevél hatóanyagainak főzéssel, áztatással való kinyerése. Az egyes receptek eltérhetnek.

A teát mértékkel fogyasztva vagy helyi lemosásként borogatásként használva jó eredménnyel fordíthatjuk külsőleg bőrbetegségek, pattanások, ekcéma, bizonyos gyulladások és lábgombásodás ellen. Igen hatásos tetvesség, rühesség ellen, de használható a hajhullás megelőzéseként fejre dörzsölve és borogatva.

Belsőleg teaként fogyasztva pedig alkalmas gyomor és bélhurutok ellen, de vértisztító hatású, s így a pattanások kialakulását is megelőzi. Zsíros pattanásos bőr esetén a gyenge főzet többszöri fogyasztása ajánlott.

Székrekedés ellen nemcsak Európában, hanem Kínában is alkalmazzák. Hasmenés esetén fontos a folyadékpótlás, ezért a szokásosnál enyhébb főzetet készítsünk, tehát mintegy 10 g szárított levelet tegyünk 1 l forró vízbe. Természetesen a leveleket később szűrjük ki. Ebből a főzetből napi 1 l-t igyunk meg. Általában mondhatjuk, a diólevél-főzet, tea mindenféle emésztési zavar (és az ennek következtében fellépő étvágytalanság) esetén jól alkalmazható.

Az emésztés karbantartására 6 g diólevél sűrű főzetét ajánlják horvát gyógynövény-szakértők 12 g glicerinnel és 3 dl forralt vízzel elkeverni, és ebből a készítményből étkezések után és este egy-egy kávéskanállal kell bevenni.

Dr. Ladocsi Teréz bélhurut ellen diólevélből és más gyógynövényekből készült teakeveréket ajánl: Összekeverünk 5 g diólevelet, 5 g kutyabengekérget (Frangulae cortex), 10 g édesgyökeret (Liquiritae radix), 20 g édesköményt (Foeniculi fructus), 30 g orvosi ziliz gyökeret (Altheae radix) és 30 g lenmagot (Lini semen). A keverékből három teáskanállal kell tenni három csésze vízhez, és 5-10 percen át kell főzni, végül leszűrni. Reggel és este egy csésze meleg teát kell a főzetből inni.

Egy egyszerű diólevéltea-recept:

Apróra vágott száraz diólevélből 1 púpozott teáskanállal egy bögre (2,5 dl) forró vízhez öntünk, állni hagyjuk, leszűrjük, esetleg újra melegítjük. A legkülönbözőbb betegségek esetén egyaránt naponta legalább három csészényit igyunk.

Varró Aladár Béla gyógyszerész szerint 10-20 g diólevelet fél liter vízben főzzünk meg, és a szüredéket reggel, kávé helyett cukorral fogyasszuk. Vértisztító, emésztést előmozdító, féreghajtó hatása van. Gyomor- és bélelnyálkásodásnál és általában olyan betegségeknél, melynek oka a vér tisztátalanságában keresendő, kitűnő eredményeket érünk el – írja Varró úr.

Amerikai természetgyógyász enciklopédia szerint 2-3 g szárított diólevelet kell számítani 1 dl vízhez, és 15 percig kell főzni.

Ugyanezt egy olasz természetgyógyász-ajánlás úgy fogalmazza meg, hogy 3 gramm száraz diólevelet 1 dl fehér borban 10 napig kell áztatni, és étkezés után egy kávéskanálnyi szükséges.

Az ajánlások nem pontosan egyeznek, csak abban, hogy diólevelet kell használni.

Zsíros, korpás haj: Ahogy a diófa ügyel saját koronájának szépségére, úgy ápolja a te hajad és fejbőröd is egy kis diólevélből készített tea. Hajmosás után 2-3 dl teával öntözd meg a fejed, hagyd rajta pár percig mielőtt leöblítenéd. Ha nem mosod le, akkor a hajhagymákat táplálja és növekedésre ösztönzi őket.

Homlok-, arc- és orrüregek gyulladása: Ha gyötör az eldugult orr, vagy épp arcüreged fájlalod, az elkészített teából naponta 1-2-szer szívj fel az orron át és hagyd, hogy átmossa az üregeid. Torok és száj öblögetésére is használhatod, az ott levő kórokozókat és baktériumokat elpusztítja. A fájó részekre pedig dunsztkötést tehetsz egy teával átitatott törölközővel.

Fogínygyulladás, afta, szájban előforduló sebek: Főzz le 2dl teát és tartsd a hűtődben, egy kis üvegben. Minden fogmosás után öblítsd át a szájad.

Máj problémák, máj ciszta: Májunk a méregtelenítés nagy mestere, ezért mindenképp figyelj rá. A diólevélben található anyagoknak köszönhetően enyhíti a máj panaszokat, serkenti a méregtelenítést, emésztést. Komolyabb problémánál (ciszta) 6 héten keresztül kell inni a teát és minden este dunsztkötést helyezni a májra.

Hasmenés: A lényeg a könnyű diéta mellett, hogy a bélbolyhokat kell rendbe tenned, ehhez remek segítőtárs lehet a diólevél tea.

Ciszta, mióma a petefészken: Természetesen ez egy komoly probléma, ezért nagyobb odafigyelést igényel. Készíts fél liter teát melyből 2 decit ivásra használj, a maradékot pedig hüvelyirrigálásra. Éjszakára készíts borogatást a hasadra! Hüvelygomba és folyás esetén is sokat segít az irrigálás.

Lábizzadás, körömgyulladás, lábgomba: Viszket a lábad, vagy begyulladt a körmöd? Nincs más teendőd, mint naponta fél órát áztatod a teában a lábad, vagy naponta többször átmosod vele a problémás területeket.

Látásra: Ha már látásunk nem elég éles, akkor is segítségül hívhatjuk ezt a kiváló gyógynövényt. 2 dl forró vízzel egy csapott evőkanál diólevelet leöntünk, 10 percig állni hagyjuk, majd vattát mártunk bele és ezt a gyengén látó szemre helyezzük naponta tíz percre. Néhány hónap után azt vesszük észre, hogy látásunk élesedik. Zöldhályog esetén egy éven keresztül ajánlott naponta elvégezni.

Vércukorszint beállításánál is eredményesen alkalmazható. Ekkor egy csésze forró vízhez 2 kávéskanál szárított diólevél ajánlott, majd egy óra állás után kell leszűrni és fogyasztani, naponta négy alkalommal fél csészével.

Diólevél-tea az emésztőrendszeri betegségekre

A diólevél-tea gyomor- és bélbetegségek kezelésére, hasmenés és székrekedés ellen egyaránt jó. Tehát az emésztési zavarokra. Általában rendbe teszi a rendellenes gyomor- és bélműködést. Ha az embernek nincs rendben a gyomra, elmegy az étvágya. Viszont ha diólevél-kúrát alkalmaz, az eredmény gyorsan jelentkezik, megjön az étvágy is. Ezen alapul az a népi megfigyelés, hogy a diólevél-teának étvágyjavító hatása van. Tehát ha valakinek nincs étvágya, igyon nyugodtan diólevél-teát, és az esetleg nem is tudatosult emésztőrendszeri problémái természetes úton szűnnek meg.

Röviden ezt úgy foglalják össze, hogy erősíti, kondícionálja a gyomrot.

A németek szerint köszvény ellen is jó a dióbél fogyasztása, mert purinmentes. És a vesének is jó, mert klórmentes.

Csökkenti a koleszterinszintet, gátolja a vérrögképződést, javítja az érfalak rugalmasságát, jelentős mennyiségű omega-3 zsírsav és E-vitamin található benne.

forrás: egeszsegter.hu

Share Button
Kategória: Alternatív gyógyászat | Címke: , , , , , , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Növények kommunikációja – a beszélő növények

 

A növények kommunikálnak.növények5 A nyelvüket nem értjük, de azt már tudjuk, hogy üzeneteket küldenek egymásnak és a környezetüknek. Egy napon talán megértjük ezt a beszédet. Firenzében egy európai kutatási projekt újfajta megközelítéssel dolgozik: a növények elektromos tevékenységét elemzi.

Stefano Mancuso biológus elmondta, hogy a növények érzékelik a gravitációs mezőt, az elektromos mezőt, különféle kémiai folyamatokat, és így tovább. Hatalmas mennyiségű információt tárolnak és cserélnek ki egymással. Ezt mi is képesek vagyunk észlelni. A feladat az, hogy megfejtsük a kódokat, és ezzel megértsük a növények közötti információcserét.

A kiindulópont néhány kiborg növény – vagyis kibernetikus organizmus, együttműködő biológiai és gépi elemek – viselkedésének digitális elemzése meghatározott körülmények között.


Andrea Vitaletti, a PLEASED kutatási projekt koordinátora szerint ha megfigyeljük a növény által kibocsátott jeleket, megtalálhatjuk azokat az ingereket is, amelyek kiváltják őket, méghozzá jó minőségben. Ezeket a jeleket a tudósok leolvassák, lehetőleg torzítatlanul és felerősítve, azután digitalizálják. Más szóval a különböző időkben érkező analóg jeleket adatokká, számokká alakítják át.

Hogy megtalálják a kiváltó okokat, a kutatók adatbázist hoznak létre, amelyből kiolvasható, hogyan reagálnak a növények egyes hatásokra.

Stefano Mancuso úgy fogalmaz, hogy ez valójában egy szótár. Minden egyes környezeti paraméter megfelel egy meghatározott elektromos üzenetnek. Ha a kutatóknak sikerül rájönniük a kódra, az olyan lesz, mint a rosettai kő, amely lehetővé tette a egyiptomi hieroglifák megfejtését: segítségével megérthetjük, mit éreznek a növények.

Egy digitális hálózat és egy hatékony algoritmus minden egyes fát a környezet őrszemévé tesz. A cél az, hogy minél több növény adatait gyűjtsék össze, azután pedig feldolgozzák és csoportosítsák ezeket egy egységes bázisban – mondta el Mario Paoli, a kutatás résztvevője.

Elisa Masi agronómusként tagja a tudóscsoportnak. Arra hívja fel a figyelmet, hogy egy fa egyszerre számos környezeti jellemzőről szolgál információkkal – ugyanabban a pillanatban. Ha hagyományos szenzorokat alkalmaznának, ahogy a megfigyelő állomásokon szokás, akkor minden egyes paraméterhez, amit elemezni akarnak, külön szenzort kellene használni. Az pedig drága mulatság volna.

Ezzel a módszerrel valós idejű adatokhoz juthatunk az ózonszintről, a mezőgazdaságban használt vegyszerekről és még sok minden másról. Ha megértjük a növények beszédét, egészen új módon szerezhetünk ismereteket környezetünk állapotáról.

További információk a projektről (angolul): http://pleased-fp7.eu

Cleve Backster, a CIA hazugságvizsgáló szakértője, 1966-ban felfedezte a később róla elnevezett effektus, amely bizonyítja, hogy a növények képesek érzékelni más növények, valamint az állatok és az emberek érzelmi állapotait és gondolatait. Hatalmas port vert fel akkoriban ez a kijelentés, de azóta egyre több érv és kísérlet támasztja alá ezt az elméletet.

növények1

Cleve Backsterről annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy a hazugságdetektorok nemzetközi hírű szaktekintélye, hazugságvizsgáló szakértőként oktatott annak idején rendőröket és alapjában véve távol állt tőle a dolgok misztifikálása.A poligráf működése közben többek között vizsgálja az emberi vérnyomást, illetve légzést, méri a bőr nedvességében bekövetkező változásokat és a bőr felületi feszültségét, elektromos ellenállását. Minden egyes gondolat- és érzelemmintánknak megvan a jellegzetes kilengése.

Egy alkalommal Backsternek az az ötlete támadt, hogy az egyik szobanövényre erősíti a poligráf elektródáit és kísérletekbe fog. Így tapasztalta meg, hogy amikor megöntözte a növényt, akkor az az emberre jellemző izgatottság jelzését sugározta ki magából, amikor pedig arra gondolt, hogy megégeti egy gyufával, a mutató még hevesebb reakciókat jelzett. Hangsúlyozom, még egyáltalán nem gyújtotta meg a gyufaszálat, csupán gondolt rá.

Ezután Backster gondolati kommunikációba kezdett: hol rágondolt a növény meggyújtására, hol csak megjátszotta a fenyegetést az ártás leghalványabb szándéka nélkül, s minduntalan azt vette észre, hogy a növényt nem lehet becsapni. Mintha telepatikus úton érezte volna a szakértő valódi szándékait. Így jutott arra a következtetésre, hogy a növények éreznek és gondolkodnak.

növények2

 Eleinte maga is kételkedett a saját eredményeiben. Attól tartott, hogy téves következtetéseket von le és netán egy már meglévő jelenséget értelmez félre, úgyhogy tovább folytatta a kutatást. A fő kérdés azonban az volt, hogy hogyan jön létre ez a biokommunikáció az ember és a növény között? Hogyan „látnak”, azaz érzékelnek a növények?A következő kísérletsorozat a növények és az állatok közötti interakciókat kívánta detektálni. A növények addig ismeretlen érzékelése továbbra is működött. Feltűnt, hogy a kis és a nagy állatok mozgására egyaránt adnak válaszokat a növények. Másként viselkednek egy kutya jelenlétében és másként egy rovar esetében.

Egyre többek érdeklődését keltette fel ez a parajelenségkör. 1973-ban A növények titkos élete címmel adott ki könyvet Peter Tompkins és Christopher Bird . Továbbá két szovjet parapszichológus, név szerint A.P. Dubrov és V. N. Puskin is hasonló következtetéseket vont le, amikor EEG-vel végzett méréseket.

növények3

Az elektroenkefalográf (EEG) egy pszichofiziológiai mérőműszer, melynek segítségével a pszichés működés élettani hátterét vizsgálhatjuk. Pontosabban elektrofiziológiai mérőeszköz, amely valós időben regisztrálja a neuronok elektromos aktivitását. Az EEG-vel detektált jelet az elektroenkefalogram mutatja meg, amely egy összetett, több komponensből álló periodikus görbe.A orosz parapszichológusok nem csak emberekre, hanem a növényekre is rákapcsolták az EEG-t.

Az elmúlt évszázad során Indiától az Egyesült Államokig sok kutató arra következtetésre jutott, hogy a növényeknek is van valamiféle lelkük, illetve vannak érzéseik. Annyi bizonyos, hogy a növények szinte minden élőlényre reagálnak – nem is akárhogyan. Sőt, vannak olyan, jobbára klasszikus zenék, amelyek hallgatásával mérhetően pozitív állapotba hozhatók a növények. Zenehallgatás közben gyorsabbak a sejtosztódási és a növekedési folyamata is. Úgy tűnik, a szeretet hatalma ismét beigazolódott.

növények4

Roppant izgalmas, hogy a növények képesek hallgatózni is. Az elektródával felszerelt virágok érzékelték, amikor a környezetükben olyan emberek közötti beszélgetés zajlott, amelynek témája a halál és a pusztítás volt. A növények nem szimplán lereagálták a morbid témákat, hanem annyira megviselte őket a téma, hogy több időre volt szükségük ahhoz, hogy visszanyerjék a megszokott harmóniaállapotukat.A növények egyes személyekkel különlegesen intim viszonyt alakítanak ki. Amikor a szeretett személlyel történik valami, akkor azt a növény megérzi. Kijelenthetjük, hogy ez a misztikus kapcsolat nagy távolságokból is működik. Nem minden botanikus ért egyet a kijelentéssel, de akik próbát tettek a növények szeretgetésével, azok többnyire megerősítették ezt a jelenséget.

Olyan kísérleteket is folytattak a kutatók, amikor több ember közül kellett kiválasztani a „bűnöst”. Az egyik ember egy másik helyiségben egy növényt bántott, míg a többi teljesen ártatlan volt. A növény a „bűnös” közelében egyértelműen jelezte, hogy „fél” tőle.

Tömény rejtély, hogy a növények sejtjeiben van-e a válasz e speciális, primer érzékelésükre, vagy valamilyen energia-, illetve tudatmező működik közre ebben. Mi van akkor, ha ez az elsődleges érzékelés és kommunikáció sokkal mélyebb szinteken zajlik az élővilágban évezredek óta, s nekünk eddig fogalmunk sem volt róla? Lehetséges volna, hogy ez is szerepet játszott a bioszféra evolúciójában? A kérdések száma szinte végtelen, a kutatások folynak.

 

Share Button
Kategória: Egyéb | Címke: , , | Hozzászólás most!

A víz rejtett bölcsessége

masaru-emoto“Dr. Masaru Emoto japán kutató a vízzel végzett kutatásai során arra a döbbenetes felfedezésre jutott, hogy a víz érzékeli a gondolatokat és érzéseket. Ennek a hihetetlen felfedezésnek a bizonyítékai most Budapesten láthatók és hallhatók egy lélegzetelállító előadás során.”

Nem szoktunk részt venni az alábbihoz hasonló előadásokon, de ez – finoman szólva – annyira furának tűnt, hogy megkértük Kálmánt, menjen el, és tudja meg, amit lehet. A kollégák közül néhányan sajnálták ezért, de végül is szép képeket látott a “japán gondolkodó” előadásán. Az előadás pedig olyan volt, amilyennek vártuk, hiszen kiderült például, hogy a víz attól függően kristályosodik szépen vagy csúnyán, hogy jó vagy rossz hatások érik. Ez Masaru Emoto egyik fő mondanivalója, e köré épült a majdnem kétórás előadás, ahol a japán nyelvű ismertetést tolmács fordította magyarra. Posztobányi Kálmán beszámolója.

A víz kutatása tilos

Az emberi test legnagyobb hányada víz. Akiben kevés van, annak humorérzékből sincs sok, mert a víz=humor – viccelődik Emoto. Azonban a víz kutatása tilos, különböző lobbik, például a gyógyszeripar ellenérdekeltsége miatt, hiszen ha az emberek tudnák, hogy vízzel minden gyógyer helyettesíthető, az egész iparág tönkremenne. “A víz tanulmányozása tabuvá vált, engem is eltessékelnek a tudósok” – erősíti Emoto. Bár azt állítja, hogy ő a sportoláson és a karaokén kívül mást nem csinált életében, tehát nem is tanult, mégsem ebben keresi az okot. Tanulni úgysem érdemes szerinte, mert a víz adja a bölcsességet.

masaru-emoto 2

Masaru Emoto

Ezután következtek az előadás szép részei. Hatágú kristályokká fagyasztott cseppeket láthattunk a világ különböző tájairól, és megtudtuk, hogy a német és a svájci víz kemény (ezért a németek keményfejűek), a japán víz viszont puha (ez az oka hogy a japánok soha nem mondják: “nem”). Nem csak  tiszta vizek fagynak szép kristállyá, hanem azok is, amelyeknek a fagyasztás előtt szép képet mutattak, szép zenét játszottak, szép szavakat közöltek. Képet egyébként úgy kell mutatni a víznek, hogy a vízzel telt átlátszó palackot 24 órára a képre helyezzük. Szavakat ugyanígy kell közölni, hogy milyen nyelven, az mindegy.

“In the beginning was the Word” – idézi az Írást Emoto. Szerinte így kezdődik a Biblia, és a hallgatóságból senki nem szisszen fel, hogy így János Evangéliuma kezdődik, de az még az Újszövetségnek sem eleje. Na mindegy, hiszen rögtön ezután megtudjuk, hogy ha az egyoktávos hangközt nyolc millió részre osztjuk, akkor ezen hangok mindegyikének van istene. Ezt különféle hangvillás mutatványok egészítik ki.

A vízben az oxigén az élet, a hidrogén a hála, ezért a vízzel kapcsolódunk Istenhez. A víz ezenkívül tiszta energiaforrás is, hiszen az úgynevezett “ohmasa-gas” gyártható belőle, mely oxigén és hidrogéngáz stabil keveréke, és amely vízzé ég el. Kár, hogy Emoto nem mutatta meg pár kísérlet keretében ezt az anyagot.

Zenére növekedő kristályok – vagy utólag keverték alá a zenét

Pár évvel ezelőtt Emoto az ENSZ-ben meghirdette a Béke Projektet, aminek a célja az emberiség összes gondjának a megoldása. Ha szépen beszélünk a vízhet, megáldjuk, imádkozunk hozzá, és tiszteljük, akkot minden nyomor, betegség, háború eltűnik. Hogy hogyan? Ennek magyarázatában a világot kitöltő fény és rezgések, az embert alkotó 60 milliárd szó és ezekhez hasonlók szerepeltek. No de vissza a Tervhez: Emotóék célja a “Message from water” című könyvecske megjelentetése 650 millió példányban és eljuttatása a 3-12 éves gyerekeknek. A többi megy magától, mert ezek a vízzel bánni tudó (víznek köszönő, vízhez imádkozó) gyerekek húsz év múlva felnőttek lesznek, és létrehozzák az ideális világot. Az előadás ilyen (a könyvet magasba tartó) gyerekek képeivel zárult, így aztán mindenkinek elcsöppent a szíve. Magyarul még nem adták ki ezt a könyvet, de jelentkezett egy hölgy, hogy ő megjelenteti.

A taps után lehetett kérdezni. Kiderült, hogy csakugyan ügyes ez az Emoto, hiszen rengeteg konkurrens mozgalom, termék és víz létezik, és mégis ő van itt, nem más. Az Emoto-vizet már hamisítják!

Ez volt az előadás, amiből kiderült, hogy ha kedvesen beszélnek hozzánk -25 fokon, akkor szépen fagyunk meg. De mit mond a tudomány?

Emoto kísérletei bizony megérdemlik a kritikát, rengeteg emberi hiba van kivitelezésükben. Igen, valóban megismételték komoly tudósok is ezeket a fagyasztásokat, de ők nem találtak eltérést a “szeretlek kisbabám” és a “bunkó vagy” feliratú palackok vizeiből nyert kristályok között. Emoto nem is tagadja a szakszerűtlenséget, elismeri, hogy ő nem tudós, és szubjektíven válogatta ki a vízkristályokról készült képeket. James Randi 2003-ban egymillió dollárt ajánlott fel Emotónak, ha eredményeit valaki dupla vak próbával reprodukálja. Bár vannak, akik sikerről számoltak be (nem tudósok), a még megbízhatóbb tripla vak kísérletek eredményei nem támasztják alá ezeket.

Masaru Emoto: A víz rejtett bölcsessége

Share Button
Kategória: Egyéb | Címke: | Hozzászólás most!

Megöli a rákos sejteket, de az egészségeseket épen hagyja – A kemoterápiánál is erősebb a pitypang gyökere

A rák az egyik leggyakoribb betegség a világon, élete során kb. minden harmadik embernek meg kell küzdenie vele. Senkit sem kímél, és sajnos hasonló a helyzet a gyógyítására kitalált kemoterápiával is, ami rengeteg kárt okoz a szervezetben. A tudósok azonban már régóta hangoztatják, hogy a pitypang gyökere amellett, hogy elpusztítja a rákos sejteket, nem rombolja az egészséges sejtek állapotát. Olvass tovább a részletekért!

Óv és pusztít egyszerre

Azok a rákos sejtek, amik kapcsolatba kerültek a gyermekláncfű gyökerével, azonnal elpusztultak – derül ki a Kanada legnépesebb tartományában, Ontarióban lévő Windsor Egyetem tudósai által végzett kutatásból. Siyaram Pandey professzor és csapata jelenleg is kísérleteket végez, hogy megállapítsa, normális mennyiségű pitypanggyökérből készült tea gyógyír lehet-e a vérrák különböző típusaira.

 pitypang1

A pitypang hatásos lehet a rák megelőzésében és gyógyításában isA szakemberek szerint hatalmas lehetőség van a gyermekláncfű gyökerében, hiszen nemcsak a rákmegelőzésben lehetne használni, hanem egy sokkal kíméletesebb alternatívát jelentene a kemoterápiával szemben. A növény ugyanis anélkül öli meg a beteg sejteket, hogy az egészségesekben kárt tenne. Szemben a kemoterápiás szerekkel, amik olyan mellékhatásokat produkálnak, mint a hányinger, hányás, legyengült immunrendszer, izomfájdalom, depresszió, a hosszabb távú hatásairól pedig már ne is beszéljünk.

Az alternatív gyógymódokról mindenkinek megvan a véleménye, így valószínűleg gyermekláncfű gyökéréből készült tea hatásosságát is többen, többféleképpen értelmezik. A szakemberek éppen ezért figyelmeztetnek: ha valaki a kemoterápia helyett vagy mellett a gyemekláncfű gyökeréből készült teát választja, mindenképpen konzultáljon több orvossal is. Előfordul, hogy bizonyos ételek és italok, gyógyszerek kölcsönhatásba léphetnek a teával, és nem a kívánt hatást váltják ki. Aki megelőzésként inná, annak viszont nem kell aggódni: a pitypang minden részének, így a gyökerének is rengeteg jótékony hatása van.

A pitypang nem csak szép, egészséges is

A gyermekláncfű vagy pongyola pitypang az őszirózsafélék családján belül a pitypang nemzetségbe tartozó, Magyarországon is gyakori évelő növényfaj. Füves területeken, főleg a kertekben, szántókon jelenik meg – írja a Wikipédia.

A gyógyászatban a gyermekláncfű gyökerét és zöldjét is használják. Előbbiben flavonoidok, aminosavak, és olyan nyomelemek vannak, mint a cink és réz; utóbbiban kálium, karotinoid, C-, A-, K-és E-vitamin található. A gyökér remek étvágygerjesztő és emésztésjavító, gyulladáscsökkentő hatása miatt felveszi a harcot az endometriózissal, és kutatások bebizonyították, hogy epe-és májbántalmak ellen is kiváló. A levél az egyik legjobb vizelethajtó, vértisztító, borogatás formájában még reuma, ízületi fájdalmak gyógyítására is használható. A pitypang fogyókúrázóknak is ajánlott, hiszen égeti a zsírt.

 pitypang2

Arra figyelj, hogy van ellenjavallat is: epevezeték-elzáródás, gyomor- és nyombélfekély esetén nem szabad fogyasztani, epekő gyógyítására pedig csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható.

Így készíts teát a gyermekláncfű gyökeréből

A pitypang gyökere nyersen és szárítva is fogyasztható, de a legtöbb forrás szerint teaként a legjobb. Arass le jó pár pitypangot, de figyelj arra, hogy olyan helyről szedj, amit biztosan nem kezeltek kemikáliákkal vagy más szerekkel. Jó mélyen, a gyökerével együtt emeld ki a növényt a földből. Otthon aztán hideg vízzel finoman mosd meg a gyökeret, majd vágd le a növényről. Ezután tedd egy tálcára, és szárítsd meg egy kicsit, majd forró vízben főzd meg, hogy kiengedje az értékes hatóanyagait. Reggeli előtt és után fél órával kortyonként fogyaszd el.

dr. Fülöp László ajánlásával: https://www.facebook.com/laszlo.fulop.98096

dr. Fülöp László itt tanult:
TANULMÁNYOK

forrás: femcafe.hu

Share Button
Kategória: Alternatív gyógyászat | Címke: , , | Hozzászólás most!

A morfogenetikus mező, avagy a mátrix létezik

„A morfikus energia ösztönös és kollektív emlékezetet közvetít” – állítja Rupert Sheldrake professzor, akinek szavait mindaddig erős kétkedéssel fogadta a tudományos és laikus világ, amíg 2005-ben komplex elméletét alátámasztva egészen egyedülálló gyűjteményét hozta létre mindazoknak az eseteknek és megannyi speciális kutatási eredményeinek, amelyek alátámasztják: a morfogenetikus mező létezik. Azaz létezik a kollektív emlékezet és a kollektív tudat, amelynek köszönhetően kölcsönösen tudást, érzéseket, megérzéseket, emlékezetet, gondolatokat közvetít egymásnak minden élőlény a világon. Morfogenetikus energia, mátrix, vagy hívjuk, ahogy akarjuk. Döbbenetes esetek a kollektív tudat létezéséről a 2005 óta világviszonylatban bestseller-listás professzor elmélete nyomán.

 Rupert Sheldrake

Rupert Sheldrake egyike azoknak az embereknek, akiket a Zürich-ben lévő Duttweiler Intézet a világ 100 legmeghatározóbb globális gondolkodójaként a „100 Global Thought Leaders” listán rangsorolta. Sheldrake biológus és szerző, 80 tudományos publikáció írója, egészen egyedülálló, korszakalkotó gondolkodásmódja miatt már fiatalon kitűnt diáktársai közül. 1963-ban a Cambridge Egyetemen kétszeres kitűntetéssel diplomázott le, már diplomázása évében elnyerte az Egyetemi Növénytani Díjat. A következő 2 esztendőben a Harvard Egyetemen tanult filozófiát és tudomány-történetet. Innen visszatérve Cambridge-be 1967-re a biokémiai PhD fokozaton diplomázott. Számos neves ösztöndíjat szerzett, biokémiai, sejtbiológiai, növényfejlődési, sejtöregedési kutatásokat végzett. 1969-ig Kuala Lumpurban a Malaya Egyetemen tanult, majd 1974-től 85-ig az ICRISAT Nemzetközi Növénykutató Intézet szakértőjeként dolgozott. 1981-ben Indiában megírta első könyvét A New Science of Life címmel, ettől kezdve pedig adott volt, hogy a fejlődésbiológia terén kiemelkedőt alkosson a tudomány világában. Számtalan kutatási területen vizsgálta az addig megmagyarázatlan jelenségeket: az állatok telepatikus képességétől az élőlények előérzetén át a kismamák és gyermekek közötti telepátiáig. A parapszichológia területét elkerülve minden korábbi tudományos munkásságot felülmúlva nem laboratóriumi vizsgálatokat végzett, hanem természetes körülmények között vizsgálta és elemezte a történéseket és összegezte a korábban megfigyelt nagyszabású természetes események tapasztalatait. 1994-ben kiadott könyvében már 7 világmegváltoztató kísérletről írt, 1999-ben összegezte a háziállatok telepatikus képességeit érintő elméletét alátámasztó kutatási eredményeit, 2003-ban már a morfogenetikához vezető út emberi vonatkozásait taglaló kötettel bolydította fel a tudományos világot. 2005-től a Cambridge-i Egyetem Perrott-Warrick Projektjének igazgatója volt, azt követően számos neves egyetem vendégprofesszoraként tartott előadást kutatási eredményeiről. 2012-ben írt The Science Delusion című könyvében szembe ment a modern tudomány dogmáival és új tudományos módozatokat ajánlott a tudományos világ figyelmébe, ezzel a forradalmi tudományról szóló írásával pedig a Brit Tudományos és Orvosi Hálózattól az Év könyve díját is elnyerte. 2008-tól 2013-ig Bécstől New Yorkig világszerte több, mint 29 egyetem hívta meg előadást tartani újító tudományos elképzeléseiről.

Sheldrake 15 évig kutatta a növények alakfejlődését, reprodukcióját, ám arra a következtetésre jutott, hogy mind a növények, mind az állatok, azaz az élővilág egészére igaz, hogy a fejlődés egyetlen fázisa sem elkülöníthető a morfogenetikus mezőktől. Ha a sejtek osztódnak és ha e osztódás a tulajdonságok öröklésével valósul meg, miért ne lehetne tovább vihető maga a tudás is? A részletes tudományos magyarázattal alátámasztott morfogenetikus mezők elméletében a professzor szerint megvalósul az idegrendszer aktivitásának mezők általi rendszerezése úgy, hogy egy ún. morfikus rezonanciával öröklődik minden információ, így a kollektív, ösztönös emlékezet minden egyes faj individuumában jelen van. Ez biztosítja a viselkedési minták gyorsabb terjedését, átvételét, mint ahogyan azt is, hogy nem szükséges memorizálni az adott faj létfenntartásához szükséges emlékeket, mert azok meghatározó része már eleve adott, vagy önkéntelenül átvesszük környezetünktől.

Sheldrake szerint most egy evolúciós univerzumban élünk, ahol már nem lehetséges tagadni tudományos és szeptikus téren sem, hogy minden mindennel összefügg, helyesebben szólva mindenki mindenkivel. A professzor szerint ugyanis a jelen tevékenységi mintáit meghatározzák a múltban bekövetkezett minták és ezek alapján minden egyes egyén, vagy egyed – legyen az bármilyen élőlény – a kollektív emlékezet részét képezi, annak hordozója és továbbadója is egyben. A szokások természetes szelektálása örökletes testi, érzelmi, mentális és kulturális téren is. A legkülönlegesebb azonban, hogy ezek a morfikus területek képesek a körülöttünk lévő organizmusok, élőlények útján úgy hálót alkotni, ha az adott egyedek között rendkívül nagy távolság van. A megérzés, a telepátia nem paranormális tevékenység, hanem ha úgy tetszik, a mátrix meglétének bizonyítéka. A morfogenetikus mező bizonyított elméletére következzen kommentár nélkül néhány példa Sheldrake professzor publikus gyűjteményéből. Hogy tudjuk, hogy tudod, hogy ők tudják, hogy összefüggünk!

Figyelmeztetés mindenhonnan – A professzor 2005-ös, a The Ecologist-ban megjelent absztraktjában egy különleges vizsgálatról írt, arról, vajon hogyan lehetséges, hogy rengeteg állat a 2004-es Ázsiában bekövetkezett tsunami idején hogyan menekülhetett meg emberi beavatkozás nélkül. Szumátra és Sri Lanka elefántjai ugyanis jóval azelőtt, mielőtt a tengeri alatti földrengés egyáltalán megindult volna közös trombitálásba fogtak, majd mindannyian felvonultak a magasabb területekre. A bivalyok a tengerpartról a hegyre mentek fel, akiket a falusiak értetlenkedve követtek, ez mentette meg életüket. Jóval az esemény előtt megszöktek a kutyák, kecskék, bivalyok és a magasan fekvő területekre szöktek, ahová már nem ment a víz. Az Andamán-szigeteken élő törzsi csoportok észlelték az állatok feszültségét, követték őket, így élték túl a katasztrófát.

 andamanstay

(Pontosításként annyit, hogy az Andaman szigeteken, volt szerencsém a Cunamit megelőző évben egy kicsivel több, mint egy hónapot eltölteni és ebből kifolyólag követtem amennyire lehetett az ottani eseményeket. A helyszínen kiderült, hogy az Andaman és Nicobár szigeteken katonai kísérletek /elektromágneses/ folynak, melynek következtében az esemény után még a Vöröskeresztet sem engedték a szigetekre. /közigazgatásilag Indiához tartozik/ – Több száz originális szigetlakó így is áldozata lett az állítólagos “természeti katasztrófának”. – Nem volt mindenhol elég magas domborzat. Az akkori hírekben pusztán annyi szerepelt, hogy az epicentrum Szumátra felett volt. – Ott pedig a fent említett szigetcsoport helyezkedik el. a szerk.)

Az állatok érzik a szerencsétlenségek bekövetkezését és ezt jelzik is egymásnak. 1999-ben Törökországban Izmit volt az epicentruma egy erős földrengésnek. A kutyák minden előzetes rengéstől korábban elkezdtek vonyítani és ezt órákig nem hagyták abba. Viselkedésükre más élőlények is reagáltak. A második világháború idején Németországban a légitámadásokra a kutyák figyelmeztették az otthon maradt családtagokat jóval azelőtt, hogy bármilyen okuk lett volna rá. Kimutatások szerint a szuperszonikus rakétákat egyáltalán nem lehet előre érezni, hallani, a kutyák mégis képesek erre. A megérzések és azok telepatikus módon történő – akár láncreakcióként megvalósuló – továbbítása környezetünknek a morfogenetikus mező létét bizonyítják és a túlélés egyik záloga lehet, ha nyitottabban figyelünk környezetünk rezgéseire.
Amikor sok energia összeadódik – Larry Dossey 1993-ban kiadott könyvében 131 kontrollált vizsgálatot írt le, amelyben azt vizsgálták, az imádkozás, hitközösség és a gyógyulás között van-e összefüggés. A 131 kontrollált vizsgálat több mint 50 százaléka statisztikailag szignifikáns előnyöket mutatott. Az egyik legnevesebb vizsgálat, melynek során 393 véletlenszerűen kiválasztott, komoly koszorúér-betegséggel szenvedő beteget vontak be a vizsgálatba. Szintén véletlenszerűen 192 beteget kiemeltek közülük, akiknek kiadták, hogy otthon, családtagjaik, vagy egy kis imaközösség körében minden nap imádkozzanak. A naponta hitközösségben gyógyuló betegek a kontrollcsoporthoz képest gyógyulni kezdtek és kevesebb halál következett be az otthonukban, kis közösségben naponta imát mondó betegek körében. A morfogenetikus mező tulajdonságaival élve az élő környezet képes egymásnak energiát továbbítani, az energiák pedig összeadódhatnak.
Tudják, hogy jövünk – Sheldrake 1998-ban a Journal of the Society for Psychical Research 62. számában publikált absztraktjában leírta Pamela Smart-tal folytatott vizsgálatát, aki miután észrevette, hogy kutyája mindig az ajtóban várja otthon a különböző időpontokban való megérkezése ellenére, 1994-1995 folyamán 96 alkalommal tesztelte kutyája viselkedését. Az otthon maradt szülők felügyeletével végzett vizsgálat során megdöbbentő módon a 96 alkalomból 82-szer érezte meg a kutya, hogy gazdája mikor érkezik meg, váratlanul felpattant és jelezte, hogy jön a gazda. A további tesztelések folyamán egy távoli megfigyeléssel a következőre derült fény: a gazda messzebbre utazott, nála és az otthon maradt kutyánál is kamerát helyeztek el. Egy szabadon választott időpontban a gazda kijelentette, hogy most hazamegy. 11 másodperccel kijelentése után a kutya otthon az ajtóhoz rohant, hogy várja gazdáját. A morfikus rezonancia terén Sheldrake számos esetben szignifikáns összefüggést tudott felmutatni egészen távoli ember-ember és ember-állat közötti kapcsolatok terén és egészen megdöbbentő módon jelenleg már azt kutatja, hogyan lehetséges, hogy akár egy elektronikus hálózaton, mint az internet, vagy a telefon is képesek vagyunk egymásnak telepatikus módon ‘üzeneteket’ küldeni.
Sheldrake jelenleg is dolgozik a telefon és a telepátia szoros koherenciáját alátámasztó kutatási eredményei bővítésén. A „pont rád gondoltam, mikor hívtál” kijelentés ugyanis a professzor szerint nem véletlen, a tudatosan küldött ’üzenet’ ugyanis bizonyíthatóan érezhető a befogadó oldalán. Mindeddig több száz elvégzett kutatási sorozat feldolgozásán vannak túl és az átlagos eredményességi faktor 42 százalék, ami kifejezetten erős összefüggést mutat a vizsgált területen: átlagosan minden 2. alkalommal pontosan meg tudták mondani a vizsgálatban résztvevő személyek, hogy ki fogja felhívni őket.
A professzor a morfikus mező elméletét alátámasztandó párhuzamosan végzett kutatásai között szerepel nem csupán a telepátia, de például a következő területek megbízható kutatási alapokon nyugvó bizonyítása is, mely szerint: a klinikai halál állapotából visszatérő betegeknél a már nem mérhető agyhullámok során tapasztalt jelenségek tudatosak és összefüggenek a morfogenetikus mezővel, továbbá, hogy a születés és a halál eseményei visszavezethetőek a morfikus mezőkre, vagy például, hogy szintén a morfikus mezők tulajdonságai – azaz, hogy minden mindennel összefügg a tudat és az érzékek szintjén – minden eddig paranormálisnak vélt jelenségre választ adhat.

 4_160_PsychicExperience_720

A professzor számos olvasatban utalt arra, a tudomány világa az erősen dogmatikus elvek okán még nem eléggé nyitott arra, hogy befogadja ezt az egészen új megközelítést a minket körülvevő világról. Több, új tudományi irányzatokkal foglalkozó szaklap egyenesen úgy vélekedik, hogy a Sheldrake munkássága nem más, mint H. P. Blavatsky 1888-ban Titkos Tanítás címen kiadott publikációjában megjósolt világszemléletet megváltoztató tudósainak az egyike. Ő a következőket írta: „A természet minden alkotórésze legfelsőbb lényegében gyökeresen egységes… Egyik felfedezés követi a másikat… Nyilvánvaló, hogy a modern tudomány nem hisz a ’dolgok lelkében’… Az emberi elme fejlődésének jelen állapotában e gondolatsíknál nem tud magasabbra emelkedni, sőt ezt is alig érheti el. Itt tántorog, a felfoghatatlan abszolútság és örökkévalóság szélén… Voltak a Titkos Tudománynak részei, amelyeknek mérhetetlen időkre rejtve kellett maradniuk az avatatlan szeme előtt. De csak azért, mert oly roppant fontosságú titkokat a készületlen tömeggel közölni, annyit jelentett volna, mintha lőpor-raktárban meggyújtott gyertyát adnának a gyermek kezébe… Ha a tudomány megelőzte korát, meg kell várni az időt, amíg az emberek elméje megérett a közlésre”.

Hank Kata

forrás: charoninstitute.wordpress.com

Share Button
Kategória: Egyéb | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Legyél olyan okos, mint a tengerimalac!

A tengerimalacon innen… és túl…

vitaminok_tengerimalac

Részlet: Dr. Lenkei Gábor Egészségünk titkai című, közönség előtt tartott előadásából:

„Tudjuk, hogy a C-vitamin javasolt napi adagja 60 mg.

Nagyon jó!

Akkor azt mondom, nézzük meg…  A C-vitaminról van egy alapvetően fontos ismeret:

Az élőlények, szinte kivétel nélkül – és ezen van a hangsúly – SZINTE kivétel nélkül, ugyanúgy, ahogy a koleszterint, saját testükben állítják elő a szükséges C-vitamin mennyiséget.
Nincsenek kiszolgáltatva annak, hogy esznek-e C-vitamint, vagy sem.
Tehát az élőlények túlnyomó többsége megtermeli magának a C-vitamint.

Van néhány balfék…

Egész pontosan egy tucatnyi, akik nem tudom, hogy mit csináltak, lehet, hogy a kocsmában voltak, amikor a “C-vitamintermelő-képességet” osztották, mert lemaradtak….

Közéjük tartozik az ember, az emberszabású majmok, egy gyümölcsevő denevér fajta, még néhány balfék, meg a kis, hülye tengerimalac.

Szóval a tengerimalac és az ember egy hajóban eveznek ebből a szempontból.
Azt már láttuk, hogy az állattartásban, a vadgazdálkodásban nem csak, hogy nem tilos, hanem kifejezetten javasolt a só!

Nézzük meg, mit javasolnak a tengerimalacnak a szaklapok. A szakemberek.

Lenkei dr

Azt mondják, a tengerimalacok, – tudják melyik az, nem a hörcsög, hanem a nagyobbik. …

A tengerimalacok átlag súlya nagyjából 1 kiló.

A „hölgyek” természetesen karcsúbbak, 80 deka körüliek.
Az „urak”, azok olyan másfél kilóra is felcseperednek.

Azt mondja a szakirodalom, hogy 1 kg tengerimalacnak, a naponta elfogyasztott zöldség és gyümölcsfélén túl, 1 kg testsúlyra 30 mg C-vitamint kell adni.

Felmerül bennem a kérdés:
Hogy lehet az ember adagja két kiló tengerimalacé?

Jó.

Akkor tanuljunk egy kicsit tovább a tengerimalacról, mert egy gyerek ilyenkor kérdezne.
Azt mondja: „Azt mondtad, nem nehéz ezt kideríteni „ – mondaná egy józan gyerek, „ Azt mondtad, hogy termeli sok állat. Mennyit termelnek?”

Ó, de jó kérdés!
Nézzük meg!

Ahhoz, hogy összehasonlítható legyen az emberrel, – ezeket a mennyiségeket, amiket az állatok termelnek, – átszámítottuk egy 70 kilós ember testsúlyára.

És nem mondok el minden ilyen adatot, mert nagyon szerteágazó lenne, de annyit ízelítőül, hogy a kutya- és macskafélék, fajtól függően naponta, 2000-3000-4000mg C-vitamint termelnek egy 70 kilós ember testsúlyára átszámítva.

Na, akkor most hasonlítsuk össze az adatokat!

Ha a tengerimalacé egy kilóra 30 mg, akkor egy 50 kilós embernek 5×30:1500, minimum 1500 mg, azaz másfél gramm C-vitamint meg kellene ennie naponta, ha olyan szorgalmasan eszi a zöldség- és gyümölcsféléket, mint a tengerimalac….

Egy 70 kilós embernek 70×30 az 2100, naponta 2100 mg, vagy 2.1 gramm C-vitamint meg kéne ennie.

Egy 100 kilós embernek 3000 mg-ot, 3 grammot.

Hasonlít, nem?

A Kutya és macskafélék nagyjából ebben a nagyságrendben termelnek C-vitamint,
mint amennyit a tengerimalacnak javasolnak, és mint amit az alapján ki lehet számolni az embernek.

Én nem szeretem a tekintélyelvűséget, nem nagyon szoktam nagy neves tudósokra hivatkozni, de azért itt megemlíteném, hogy volt egy híres magyar, aki Nobel-díjat kapott a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásaiért.

Szentgyörgyi Albert, aki eleinte azt javasolta, hogy minden ember, minden nap, minimum 1000 mg C-vitamint fogyasszon el.

Később rájött, hogy ez kevés, és többet javasolt!

Nagyjából valahol itt, ebben a nagyságrendben. (mutat a táblára.)

Azt is javasolta, hogy a C-vitamint jó lenne kilós kiszerelésben árulni az élelmiszerboltokban, a só, liszt, cukor mellett, és hogy az asztalon ott kellene, legyen az asztal közepén a C-vitamin-tartó.

Hát a gyereknek azt mondanám, hogyha szerzel némi ismeretet, van egy kis józan eszed, és mersz kérdezni, akkor legalább nem csinálnak belőled tengerimalacot!

Egyébként elmentek a patikába, Te meg egy nagy kigyúrt tengerimalac, – ilyen 2 kilós, – beálltok a sorba, s kellemetlen helyzetbe fogsz kerülni, mert a tengerimalac megkopogtatja a pultot, és azt mondja, hogy: „Kérem a napi C-vitamin adagomat, 60 mg-ot!

Meg ennek a kis lükének is tessék annyit adni, mert ő azt hiszi, hogy neki ennyi is elég!”

DeLaVie#

Legyél olyan okos, mint a tengerimalac!
Igyál naponta 1-3 DeLaVie italt (1 italban 1000 mg C-vitamin van!) és ezt a problémát megoldottad.

Rendeld meg a magad és Családod számára itt:

http://91.82.236.92/webshop/index.php?id=472

 

Share Button
Kategória: Alternatív gyógyászat | Címke: , | Hozzászólás most!

“A rák legnagyobb veszélye a D-vitamin-hiány” – Interjú Szendi Gáborral a megelőzésről

Szendi Gábor rák megelőzés interjú

“A rák legnagyobb veszélye a D-vitamin-hiány” – Interjú Szendi Gáborral a megelőzésről

Nem a HPV-oltás és a mammográfia jelenti a megoldást.

szendi_gabor_kepA rák kialakulásának háttérben sokkal kevésbé állhatnak lelki okok, mint ahogy a köztudatban él – leginkább a nyugati életmóddal, illetve a D-vitamin-hiánnyal függ össze a betegség.

Az okok mellett a megelőzésről is beszélgettünk Szendi Gáborral.

 

– Egyes vélemények szerint a sejtek működését szabályozó, stimuláló, illetve gátló idegi impulzusokat alapvetően a pszichikai tényezők határozzák meg – ennek megfelelően utóbbiak meghatározó szerepet játszanak a különféle betegségek, így a rák kialakulásában is. Néhányan egyenesen azt tartják, hogy a rákos megbetegedések egyharmada tisztán pszichés eredetű. Egyetért ezzel?

– Ez szerintem nagyon erősen túlzó állítás. Egyébként annak idején én is ezt gondoltam – sok dologban azért merek határozottan véleményt nyilvánítani, mert korábban magam is azon az állásponton voltam, amit most cáfolok. Egyszer még egy szakkönyvbe is én írtam a pszichoonkológia fejezetet, és visszatekintve azt gondolom, heroikus próbálkozás volt részemről, hogy bebizonyítsam azt az állítást, miszerint a pszichés tényezők fontos szerepet játszanak a rák kialakulásában.

A krónikus stressz nyilván negatívan befolyásolja az immunműködést – az is igaz viszont, hogy az akut stressz fokozza azt. Ugyanakkor a konkrét immunológiai vizsgálatokkal összekötött vizsgálatok szerint bár van valamennyi hatása a pszichés tényezőknek, de az nem komoly.

Más, tudományosan kevésbé szigorú vizsgálatok során általában megkérdezik a résztvevőket, hogy volt-e trauma az életükben, s ha igen a válasz, akkor azt mondják: tessék, itt a rák. Valójában ezek retrospektív vizsgálatok, és az emberek fejében már megvan a hit, hogy trauma idézi elő a betegséget, ezért hajlamosak visszamenőleg előbányászni valamilyen traumát mint kiváltó okot.

Ezek a vizsgálatok akkor lennének érdekesek, ha megnéznének olyanokat is, akik nem rákosak, holott volt az életükben trauma, és itt további problémák is felvetődnének, mert lehet például, hogy egy traumát megélt illetőnek most még nincs ugyan rákja, de majd valamikor lesz. Az is probléma, hogy ami egyik embernek stressz, az a másiknak nem, önmagában életeseményekből nem lehet a stressz mértékére következtetni.

Biztos, hogy a különféle pszichoterápiákkal – például a Simonton-terápiával, aminek én is nagy híve voltam – sok mindent el lehet érni. Volt egy híres első vizsgálat is mellrákos nőkkel – tulajdonképpen nem is az volt a cél, hogy meggyógyítsák őket, vagy meghosszabbítsák az életüket, hanem az, hogy a szorongásaikat csökkentsék.

Ennek érdekében létrehoztak egy olyan csoportot, ahol a relaxációt a hipnózissal kombinálták, és tíz év múlva kiderült, hogy ebben a csoportban kétszer olyan hosszú volt a túlélés. Ez megintcsak arról szól, hogy a szorongás, a depresszió rontja az immunaktivitást, tehát megrövidíti a túlélést, de szó nem volt arról, hogy meggyógyultak volna ezek a betegek.

Vagy itt van például Hamer (Ryke Geerd Hamer, a germán új medicina alapítója – a szerk.) teóriája, ami véleményem szerint kifejezetten primitív és veszélyes. Ha valaki a Hamer-féle kezelés érdekében feladja az orvosi terápiát, akkor gyakorlatilag halálra ítéli magát. Mára több száz olyan eset ismert, amikor a beteg a Hamer-féle kezelés áldozatává vált.

Ez egy paranoid ember, akinek – mint mindenkinek – vannak hívei. A rák olyan félelmetes betegség, hogy mindig lesznek, akik kétségbeesésükben vagy ennek, vagy más hasonló álígéreteknek bedőlnek, és meghalnak bele. A megdöbbentő az, hogy orvosok és pszichológusok is hirdetik Hamer nézeteit, ami súlyos kritikája a természettudományos képzésnek.

zeller
Rákellenes zöldségek

Rákellenes zöldségek

– Az korábban is tudott volt, hogy a C-reaktív fehérje – CRP – szintje gyulladás esetén nagymértékben megemelkedik, de a viszonylag közeli múltban kiderült, hogy maga is okozhat gyulladást – ami pedig szoros összefüggésben áll a rák kialakulásával. Milyen időközönként érdemes ellenőriztetni a CRP-szintet?

– Lehet ellenőriztetni félévente-évente, nem is ez a kérdés. Én egyébként meg nem tudnám mondani, hogy mennyi a CRP-m, mert soha nem csináltak nálam általános vérképet – ezzel nem hencegni akarok, de azért olyan nagyon nem izgulok azon, hogy rossz lenne bármelyik értékem, mert úgy élek, ahogy élek.

A kérdés az, hogy mihez is kezdjünk akkor, ha kiderül, hogy a CRP-nk magas: gyulladáscsökkentőt szedjünk, vagy változtassunk az életmódunkon? Azt gondolom, utóbbi sokkal fontosabb, és itt kénytelen vagyok a paleót szóba hozni és propagálni, mert tudományosan bizonyított és alátámasztott tény, hogy ez az életmód megszünteti a szervezetszintű gyulladást. Aztán majd meg lehet méretni a CRP-szintet, hogy örüljünk, milyen jó alacsony lett.

– Számos nő lelkiismeretesen eljár az erőteljesen propagált mammográfiára, holott kevésbé ismert vizsgálatok szerint az ott alkalmazott sugárzás négyszer-hatszor rákkeltőbb, mint egyéb röntgentechnikák, ráadásul tíz szűrés átlagában 20-50% közé esik az indokolatlan visszahívások száma. Ezek szerint biztonságosabb a jó öreg tapintásos vizsgálat?

doktor_no

– A vizsgálatok egyértelműen ezt igazolják. Egy elég nagy mintán végzett vizsgálat során az egyik ágban klinikus tapintással megvizsgálta mellet, a másik ágban a tapintásos vizsgálat mellett mammográfiát is végeztek, és nem volt különbség a felderítési arányban. A mammográf fejlesztése abba az irányba megy, hogy minél kisebb csomót ki lehessen mutatni, miközben egy másik vizsgálatból az derült ki, hogy a két centiméternél kisebb csomók maguktól is fel tudnak szívódni. Jelenleg, ha rendszeresen nézik valakinek a mellét, és találnak benne egy csomót, akkor azzal rögtön csinálnak valamit: jön a biopszia, ha az sem egyértelmű, akkor a csomót kiveszik, és így tovább.

Ha csupán megfigyelnék, és csak akkor avatkoznának közbe, ha a növekszik, illetve valamilyen más probléma merül fel, akkor esélyt adnának arra, hogy a tumor felszívódjon. Meg hát az is probléma, hogy nem tudjuk, tumor-e a tumor, mivel a mammográfia csak sűrűséget és szerkezetet mutat, de azt nem tudja megmutatni, hogy élő, aktívan osztódó sejtekről van-e szó, vagy csak egy néma csomóról. Az pedig végképp felháborító, hogy a duktális carcinómát ugyanúgy kezelik, mintha valódi rák lenne, holott a szakirodalomból közismert, hogy ez a rákfajta igen ritkán válik invazivvá.

– A termográf ennek eldöntésére alkalmas eszköz, ráadásul kockázatmentes, mégsem jellemző, hogy az orvosok ezt ajánlanák, és a TB sem támogatja, azaz fizetni kell érte.

– Hasonló ezzel a helyzet, mint ha mondjuk valaki a szervezetszintű gyulladást csökkentené paleóval – persze abszurd is lenne, ha a TB támogatná a paleót, de még csak ajánlani sem ajánlják.

eurok

Egyszerűen arról van szó, hogy az orvoslás – és ezt nem kritikusan vagy rosszindulatból mondom – egy iparág. Az orvosi műszerek gyártása is egy iparág, amiből az következik, hogy a mammográfia-iparnak nem érdeke, hogy kidobja az addigi fejlesztéseit, ha kiderül, hogy eszközei veszélyesek, és volna helyettük jobb. Megtehetné valaki, hogy azt mondja, holnaptól termográfot gyárt, de akkor az összes vevője panaszt tenne: figyelj, öreg, tegnap vettem tőled egy mammográfot, egymilliárd forint volt, most mit csináljak vele? Ugyanazok a gyártók nem fognak átállni egy fejlettebb és ártalmatlan technológiára – hiszen a mammográffal az is a probléma, hogy már önmagában rákkeltő.

– A HPV vírust a méhnyakrák okozójaként emlegetik, holott kutatások szerint csak akkor fokozza a méhnyakrák kialakulásának kockázatát, ha a gyenge immunrendszer miatt a fertőzés állandósul. Az orvostudomány mégis egyértelműen a meglehetősen drága HPV elleni oltás mellett foglal állást, önkormányzatok – nyilván a legjobb szándékkal – esetenként támogatják is azt, főleg fiatal lányok esetében. Lehet, hogy jobb lenne nem beadatni?

– Igen, ez lenne a helyes magatartás. Egyrészt a vizsgálatok, amelyek az oltóanyag hatékonyságát akarták volna bizonyítani, nem mutattak fel komoly eredményt. Másrészt az oltás csak két HPV vírus ellen nyújt védettséget – és még azt sem tudjuk, hogy meddig -, miközben ezek mellett van még körülbelül tizenhat.

A vírusevolúciónak pedig az a logikája, hogy ha kilőnek két domináns törzset, akkor azok fognak a helyükbe lépni, amelyek addig – pont e két domináns törzs miatt – kiszorultak, és onnantól azok jelentik majd a problémát. Tehát az az oltás, amelyik csak két törzs ellen véd, nem ér semmit.

tu_nagy

Ugyanakkor tudjuk, hogy nemi élet nélkül is meg lehet fertőződni, és ha valaki már fertőzött, akkor nála az oltás révén fokozott a rákkockázat. Olyan aggály is felmerült, hogy ha valaki beoltatja magát, akkor onnantól majd nem jár szűrővizsgálatra. Ráadásul magának az oltásnak is vannak kockázatai: többen epilepsziás rohamot vagy Guillan-Barré-szindrómát kaptak, voltak, akik meg is haltak. Mondhatja valaki, hogy ó, hát egymillióból egy – de mi van, ha éppen az ő lánya az az egy, aki megbénul vagy meghal?

A kockázatokért cserébe pedig igazából nem nyerünk semmit. Ráadásul a mérések azt mutatják, hogy a nők 75%-a adott pillanatban fertőzött, és két év múlva az immunrendszer felszámolja a fertőzést. A nemi életet megkezdő nők 75-90%-a előbb vagy utóbb megfertőződik vele, ám a vizsgálatok szerint a fertőzöttnek találtak 90%-a 6-24 hónapon belül HPV-mentessé válik.

– Melyek azok a tényezők, amelyek a nyugati életmód mellett jó eséllyel rák kialakulásához vezetnek, holott viszonylag egyszerűen ki lehetne védeni őket?

– A paleo abból indul ki, hogy összeveti a természeti népeket és a nyugati társadalmat, és azt kérdezi, hogy előbbiben mért nincs rák, utóbbiban pedig miért olyan gyakori, hogy az emberek negyede ebben hal meg. A különbség nyilvánvalóan abból fakad, hogy elhagytuk az eredeti élőhelyünket. Míg az ötvenes évekig az emberek 80%-a élt vidéken és 20%-a városban, mára ez megfordult – nem Magyarországon, bár lehet, hogy már nálunk is ehhez közelít az arány.

Ugyanakkor legalább 16 féle ráknak a legnagyobb rizikófaktora a D-vitamin-hiány. Teljesen egyértelműen bizonyítható például, hogy Amerikában a városban élőknek kétszer nagyobb a kockázata vastagbélrákra, mint a vidéken élőknek.

napozas

Az még rendben is lenne, hogy a városi ember kevesebbet van a napon, de az orvostudományban a fenti arány megfordulásával párhuzamosan kialakult egy tévhit a D-vitaminnal kapcsolatban. Úgy próbálták beállítani a minimális dózist, hogy még éppen ne legyen angolkórja valakinek, ám a látványos hiánybetegség és a szükséges vitaminszint között óriási, mondjuk tízszeres dózis a különbség.

d-vitaminA D-vitamin, ami valójában hormon, immunrendszeri és sejtosztódást szabályozó hatásaira csak körülbelül 30 éve fókuszál a kutatás. Ez azt jelenti, hogy nagyjából három évtizede publikálták az első ilyen vizsgálatot, aztán minden évben egyre többet, de azért a mai napig sem köztudott, hogy rák szempontjából a legnagyobb kockázatot a D-vitamin-hiány jelenti.

A másik nagy kockázati csoport a táplálkozás. A 19. század végén Virchow megállapította, hogy ahol tartós lokális gyulladás van, ott előbb-utóbb rák fog kialakulni. Ez logikus is, hiszen ahol gyulladás van, ott vérbőség van. Ráksejtek mindig, mindenhol keletkeznek, de olyan talajon, ahol a táplálásuk nagyon is megoldott, nagyobb valószínűséggel indulnak burjánzásnak. A nyugati étrend a legtöbb emberben magas gyulladásszintet alakít ki.

cukor

Ugyanígy kockázatot jelent a magas vércukorszint és a magas inzulinszint, illetve az abból következő inzulinrezisztencia. Az inzulinrezisztencia azt jelenti, hogy a testi sejtek nehezebben veszik fel a cukrot. Ugyanakkor majdnem mindegyik ráksejt cukorral táplálkozik – néhány kivétel van az agytumoroknál. Úgy kell elképzelni, mintha lenne egy sugárút, ahol minden oldalirányban piros a lámpa, a végén van a ráksejt, és abba megy minden cukor.

A ráksejtek nemhogy nem lesznek inzulinrezisztensek, de olyan anyagokat termelnek, amelyek szervezetszinten is fokozzák az inzulinrezisztenciát. Az inzulin szintjével párhuzamosan pedig egy hormonszerű anyag, az inzulinszerű növekedési faktor-1 – IGF-1 – szintje is megemelkedik, aminek hatására a daganatok tovább növekednek. A magas vércukorszint tehát nemcsak a ráksejtek ellátását biztosítja, hanem az inzulin, illetve az inzulinszerű növekedési faktor révén a ráksejtek szaporodását is serkenti.

Na most mindezek jellemzőek a nyugati emberre. Ha viszont valaki áttér a paleolit táplálkozásra, akkor nála megszűnik a szervezetszintű gyulladás és a szervezetszintű inzulinrezisztencia, alacsony lesz a vércukorszint, így a ráksejtek tulajdonképpen nem nagyon jutnak táplálékhoz. A paleo magában foglalja a megfelelő táplálkozást, a megfelelő vitaminellátottságot és a megfelelő mozgást, ami egyébként szintén csökkenti az inzulinrezisztenciát. Ezek együttesen hatékonyak kivédik a rákot – ott vannak példának a természeti népek, akik nem szenvednek rákban.

 sparga_sonka

– Sokan a hunzákat hozzák fel példaként. Ők rendszeresen fogyasztanak gabonát, amit a paleo elvet, mint a magas vércukorszint és az inzulinrezisztencia okozóját, mégis sokáig – nemritkán állítólag száz évig – élnek.

– Erről a népről mindenki csak regél, de kevesen voltak ott, és nincsenek valódi vizsgálatok. Van egy paleós ismerősöm, a magazinba is szokott írni, aki évekig élt Indiában egy ottani kulturális intézet vezetőjeként, és járt a hunzáknál is. Azt mondta, hogy rengetegen betelepültek már oda, a turistákat pedig mindenféle mítoszokkal etetik. Mint ahogy rólunk is elterjedt, hogy mi vagyunk a gulyás meg a kilenclyukú híd – ha ezt várják tőlünk, akkor ezt fogjuk nyújtani, nem pedig tiltakozni, hogy ne erről tessék minket kérdezni.

hunza_noEgyrészt a hunzák már nem természeti nép – természeti nép alatt ugyanis nem azt értjük, hogy valamilyen vadregényes tájon élnek az emberek, hanem hogy egy életformát, mégpedig gyakorlatilag az ősember életformáját élik. Ha egy nép esetében teljes kiőrlésű gabonáról beszélünk – amivel a legnagyobb probléma a benne lévő gyorsan felszívódó keményítő, ami vércukorszint-ingadozáshoz vezet -, akkor már nyugodtan elfelejthetjük, hogy az természeti nép volna.

Erre azt szokták mondani, hogy a középkorban is ettek gabonát, mégsem volt rákjárvány. Ez igaz, de egyrészt jóval kevesebbet, másrészt az nagyon durva kiőrlésű volt, és sokszor belekevertek a fakéregtől kezdve mindenfélét, hogy több, kiadósabb legyen. Világos, hogy a vércukorszintjük nem ingadozott hullámvasútszerűen, mint manapság a nyugati emberé.

A XIX. század végén kialakult a nagyon finom őrlésű technika, és az 1700-as évektől drámaian megnőtt a cukorfogyasztás is – ma a nyugati ember észrevétlenül elfogyaszt évi negyven kiló cukrot meg rengeteg fruktózt, ami a legártalmasabb cukorfajta. Így pedig hiába mondjuk, hogy ott is esznek gabonát is, meg itt is esznek, mért okozná az a rákot. Ez egy nagyvonalú egybemosása a különbségeknek.

A hunzák kapcsán a sárgabarack magváról szoktak még regélni, hogy az a rákmentes élet titka. Én nagyon szeretnék hinni B17-ben, de egyetlen tudományos vizsgálatot sem olvastam eddig arról, hogy az amygdalin embernél hatásos volna a rák kezelésében. Ennek ellenére én is szoktam ajánlani, a tudományos kétely magánügy, ha más ember életéről van szó.

 sargabarackok

– A paleolit étrend nagyrészt húsra épül. Mit tegyen az, aki nem akar állatokat enni, de szeretne egészséges maradni?

– Ez egy elterjedt tévedés, hogy a paleo lényege a sok hús volna. Mindig elmondom, hogy a természeti népek étrendje igen változatos összetételű, némelyik ha 5% húst eszik, másoknál meg az étrend 95%-a hús és zsír. Mindegyik nép mentes a civilizációs betegségektől, tehát nem a húsevés a lényeg, hanem hogy olyasmit esznek, amihez alkalmazkodott az evolúció során a szervezetük.

A vegetáriánus táplálkozással az a probléma, hogy nem az emberi természetből és evolúcióból vezették le, hanem vallási-etikai alapon dolgozták ki. Ez egy egészségre veszélyes táplálkozási forma. Persze azok, akik nagyon tudományos alapon csinálják, ki tudják védeni a veszélyeket – megfelelően párosítják össze a növényeket, és így teljes értékű fehérjéhez jutnak, szednek B12-vitamint, pótolják a vasat és így tovább – de ez is jelzi, hogy nem egy korrekt életmódról van szó, állandóan variálni kell, hogy összejöjjön az összes esszenciális aminosav.
tojas_fozesHa valaki nem akar állatokat enni, meg lehet próbálkozni a tojással, ami teljes értékű fehérje. A tejet és a tejtermékeket már nem ajánlanám ilyen bátran, hiszen azokhoz nem alkalmazkodott igazán az emberi szervezet.

– Ha valaki egyszer vegetáriánus, illetve vegán lett, már nemigen fordul vissza…

– De, nagyon sokan. Egy, a Psychology Todayban megjelent cikk szerzője, egy pszichológus egy vizsgálatot idézett, ahol kiderült, hogy egyre többen feladják a vegetáriánizmust, annak mellékhatásai miatt. A vegetáriánusoknak végső soron azzal kell szembenézniük, hogy a hitükért vagy az etikai elveikért hiányosan táplálkoznak, aminek esetleg meglesz később az ára.

 

Forrás: femina.hu

Share Button
Kategória: Alternatív gyógyászat | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!