A víz rejtett bölcsessége

masaru-emoto“Dr. Masaru Emoto japán kutató a vízzel végzett kutatásai során arra a döbbenetes felfedezésre jutott, hogy a víz érzékeli a gondolatokat és érzéseket. Ennek a hihetetlen felfedezésnek a bizonyítékai most Budapesten láthatók és hallhatók egy lélegzetelállító előadás során.”

Nem szoktunk részt venni az alábbihoz hasonló előadásokon, de ez – finoman szólva – annyira furának tűnt, hogy megkértük Kálmánt, menjen el, és tudja meg, amit lehet. A kollégák közül néhányan sajnálták ezért, de végül is szép képeket látott a “japán gondolkodó” előadásán. Az előadás pedig olyan volt, amilyennek vártuk, hiszen kiderült például, hogy a víz attól függően kristályosodik szépen vagy csúnyán, hogy jó vagy rossz hatások érik. Ez Masaru Emoto egyik fő mondanivalója, e köré épült a majdnem kétórás előadás, ahol a japán nyelvű ismertetést tolmács fordította magyarra. Posztobányi Kálmán beszámolója.

A víz kutatása tilos

Az emberi test legnagyobb hányada víz. Akiben kevés van, annak humorérzékből sincs sok, mert a víz=humor – viccelődik Emoto. Azonban a víz kutatása tilos, különböző lobbik, például a gyógyszeripar ellenérdekeltsége miatt, hiszen ha az emberek tudnák, hogy vízzel minden gyógyer helyettesíthető, az egész iparág tönkremenne. “A víz tanulmányozása tabuvá vált, engem is eltessékelnek a tudósok” – erősíti Emoto. Bár azt állítja, hogy ő a sportoláson és a karaokén kívül mást nem csinált életében, tehát nem is tanult, mégsem ebben keresi az okot. Tanulni úgysem érdemes szerinte, mert a víz adja a bölcsességet.

masaru-emoto 2

Masaru Emoto

Ezután következtek az előadás szép részei. Hatágú kristályokká fagyasztott cseppeket láthattunk a világ különböző tájairól, és megtudtuk, hogy a német és a svájci víz kemény (ezért a németek keményfejűek), a japán víz viszont puha (ez az oka hogy a japánok soha nem mondják: “nem”). Nem csak  tiszta vizek fagynak szép kristállyá, hanem azok is, amelyeknek a fagyasztás előtt szép képet mutattak, szép zenét játszottak, szép szavakat közöltek. Képet egyébként úgy kell mutatni a víznek, hogy a vízzel telt átlátszó palackot 24 órára a képre helyezzük. Szavakat ugyanígy kell közölni, hogy milyen nyelven, az mindegy.

“In the beginning was the Word” – idézi az Írást Emoto. Szerinte így kezdődik a Biblia, és a hallgatóságból senki nem szisszen fel, hogy így János Evangéliuma kezdődik, de az még az Újszövetségnek sem eleje. Na mindegy, hiszen rögtön ezután megtudjuk, hogy ha az egyoktávos hangközt nyolc millió részre osztjuk, akkor ezen hangok mindegyikének van istene. Ezt különféle hangvillás mutatványok egészítik ki.

A vízben az oxigén az élet, a hidrogén a hála, ezért a vízzel kapcsolódunk Istenhez. A víz ezenkívül tiszta energiaforrás is, hiszen az úgynevezett “ohmasa-gas” gyártható belőle, mely oxigén és hidrogéngáz stabil keveréke, és amely vízzé ég el. Kár, hogy Emoto nem mutatta meg pár kísérlet keretében ezt az anyagot.

Zenére növekedő kristályok – vagy utólag keverték alá a zenét

Pár évvel ezelőtt Emoto az ENSZ-ben meghirdette a Béke Projektet, aminek a célja az emberiség összes gondjának a megoldása. Ha szépen beszélünk a vízhet, megáldjuk, imádkozunk hozzá, és tiszteljük, akkot minden nyomor, betegség, háború eltűnik. Hogy hogyan? Ennek magyarázatában a világot kitöltő fény és rezgések, az embert alkotó 60 milliárd szó és ezekhez hasonlók szerepeltek. No de vissza a Tervhez: Emotóék célja a “Message from water” című könyvecske megjelentetése 650 millió példányban és eljuttatása a 3-12 éves gyerekeknek. A többi megy magától, mert ezek a vízzel bánni tudó (víznek köszönő, vízhez imádkozó) gyerekek húsz év múlva felnőttek lesznek, és létrehozzák az ideális világot. Az előadás ilyen (a könyvet magasba tartó) gyerekek képeivel zárult, így aztán mindenkinek elcsöppent a szíve. Magyarul még nem adták ki ezt a könyvet, de jelentkezett egy hölgy, hogy ő megjelenteti.

A taps után lehetett kérdezni. Kiderült, hogy csakugyan ügyes ez az Emoto, hiszen rengeteg konkurrens mozgalom, termék és víz létezik, és mégis ő van itt, nem más. Az Emoto-vizet már hamisítják!

Ez volt az előadás, amiből kiderült, hogy ha kedvesen beszélnek hozzánk -25 fokon, akkor szépen fagyunk meg. De mit mond a tudomány?

Emoto kísérletei bizony megérdemlik a kritikát, rengeteg emberi hiba van kivitelezésükben. Igen, valóban megismételték komoly tudósok is ezeket a fagyasztásokat, de ők nem találtak eltérést a “szeretlek kisbabám” és a “bunkó vagy” feliratú palackok vizeiből nyert kristályok között. Emoto nem is tagadja a szakszerűtlenséget, elismeri, hogy ő nem tudós, és szubjektíven válogatta ki a vízkristályokról készült képeket. James Randi 2003-ban egymillió dollárt ajánlott fel Emotónak, ha eredményeit valaki dupla vak próbával reprodukálja. Bár vannak, akik sikerről számoltak be (nem tudósok), a még megbízhatóbb tripla vak kísérletek eredményei nem támasztják alá ezeket.

Masaru Emoto: A víz rejtett bölcsessége

Share Button
A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..